Два простих способи відновити видалену історію чатів у Viber

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Такі користувачі Viber, як я, іноді люблять видаляти непотрібні повідомлення. Тоді він відчує гостру потребу в них. Особливо, коли ви не просто говорите ні про що, а обмінюєтеся важливою інформацією, необхідними контактами, посиланнями на потрібні сайти тощо. Що це означає, коли мова йде про бізнес-комунікації, а Viber – для бізнес-цілей. У цьому випадку втрата важливої ​​інформації може викликати сильний стрес. Не панікуйте – вихід є.

Зв’язок можна відновити, якщо є резервна копія. Проте, якщо ви активний користувач Viber, вам слід регулярно зберігати резервну копію своїх повідомлень. Ми обговоримо, де налаштовано резервне копіювання Viber і як відновити чати у зворотному порядку. Ми запропонуємо вам два рішення – за допомогою власних функцій Viber і за допомогою спеціально створеного додатку MobileTrans.

РОЗДІЛ І. Відновлення інформації в чатах із попередньо зробленою резервною копією Viber.

Відновлення Ваших листівок у Viber проводиться досить просто, якщо у Вас є попередньо зроблена резервна копія. Серед функцій Viber є опція, яка дозволяє резервувати дані листування та зберігати їх на Google-диску для користувачів Android-пристроїв або у хмарі iCloud для iOS. Пізніше, при необхідності, Ви просто встановлюєте резервну копію на Ваш смартфон та втрачена інформація Viber знову у Вас перед очима.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як відновити стерті листування у Viber для Android?

Щоб листування надійно зберігалися у резервній копії, Viber має відповідну функцію. Для цього необхідно спочатку увійти до свого облікового запису Google на смартфоні. Далі в налаштуваннях програми прив’яжіть його до вашого облікового запису Google. Тепер Ви можете створювати резервні копії текстової частини листування та всіх вкладень із періодичністю, яку ви самі оберете. Зберігається копія на Google-диску. Процес оновлення інформації відбуватиметься у зворотному порядку.

Ось як перевірити, чи Ви раніше створювали резервні копії Viber. Алгоритм дій наступний:

  • Увійдіть у програму, меню «Налаштування».
  • У ньому виберіть розділ «Резервне копіювання Viber» та натисніть кнопку «Резервне копіювання».
  • Тут Ви вибираєте періодичність, з якою автоматично створюватимуться резервні копії.
  • Якщо ви не підключили Viber до облікового запису Google, це можна зробити зараз, вибравши Google-диск у налаштуваннях резервної копії.

Процес відновлення повідомлень Viber на Android наступний:

Це можна зробити двома способами – шляхом видалення та повторного встановлення Viber на смартфон або відновлення інформації з резервної копії в діючу програму Viber.

У першому випадку, спочатку увійдіть до облікового запису Google, далі завантажте по новому додатку на смартфон. Коли Viber запустить налаштування облікового запису, Вам запропонують відновити інформацію з резервної копії. Скористайтеся цією можливістю та втрачені чати відновлять своє існування.

Другий спосіб відновлення такий:

  • Увійдіть у програму Viber, у меню «Налаштування».
  • Виберіть «Резервне копіювання Viber».
  • Натисніть кнопку «Відновити».
  • Далі програма запропонує Вам усі збережені копії, виберіть потрібну та натисніть кнопку «Відновити».
  • Далі почнеться процес відновлення всієї інформації, що зберігається, який закінчиться за кілька хвилин.

Як відновити віддалену історію чатів у пристроях iOS?

Процедура відновлення листування з усім вмістом для iOS дещо відрізняється від аналогічної процедури для Android. А ось процес створення резервної копії схожий. Для зручності читачів ми опишемо його знову.

Для початку активуйте обліковий запис iCloud на Вашому iPhone. Переконайтеся, що в хмарі вистачає пам’яті, щоб завантажити резервну копію всіх чатів Viber. Якщо так, то переходимо до етапу створення резервної копії, яку потрібно робити заздалегідь:

У програмі Viber перейдіть до налаштувань.
Виберіть «Резервне копіювання Viber» та натисніть кнопку «Резервне копіювання».
У цій частині налаштувань можна прив’язати програму до вашого облікового запису iCloud і вибрати проміжок часу, через який програма автоматично створюватиме резервні копії чатів і зберігатиме їх у хмарі.

Процедура відновлення резервної копії для iOS полягає в наступному:

  • Авторизуйтесь у iCloud у необхідний обліковий запис – там, де зберігаються резервні копії Viber.
  • Зайдіть у налаштування iCloud.
  • Знайдіть опцію iCloud Drive – увімкніть її.
  • Знайдіть опцію синхронізації програм Viber та увімкніть її.
  • Наступний крок – видалення та повторне встановлення Viber на iPhone. Після запуску нової програми прив’яжіть її до номера телефону.
  • Далі робота програми – він сам виявить наявну резервну копію та запропонує Вам нею скористатися.
  • Натисніть кнопку «Відновити» та дочекайтеся завершення процесу відновлення.

 

 

РОЗДІЛ ІІ. Програмне рішення – програма MobileTrans-WhatsApp Transfer.

Не розуміємо чому, проте багато користувачів не довіряють надійності Google-диску або хмари від iOS. Дехто продовжує завзято переживати за конфіденційність, деяким елементарно не вистачає місця у цьому просторі. Таким рішенням є створення резервної копії чатів Viber безпосередньо на ПК, що зберігається в пам’яті на диску, за допомогою спеціальної програми MobileTrans-WhatsApp Transfer.

Додаток багатогранний, має широкі можливості, дуже просто у використанні – освоїть навіть людина без досвіду. Серед його функцій – створення резервних копій таких програм як Viber, WhatsApp (як Ви зрозуміли з назви), WeChat, LINE та інші. Він може зарезервувати дані з телефону та зберегти їх на комп’ютері. Програма працює у дві сторони – тобто резервує дані, а потім відновлює їх у зворотному порядку. За допомогою MobileTrans можна створити копію чатів з Viber на iPhone, а відновити її на іншому пристрої iOS. Ще одним плюсом програми є те, що вона дозволяє переглядати інформацію прямо в резервній копії, чого не скажеш про інші аналогічні програми.

Наступні вказівки допоможуть створити резервну копію Viber та зберегти її на комп’ютері. А також навчать запускати процес оновлення чатів за потреби.

Створення резервної копії Viber за участю MobileTrans:

  • Знайдіть у магазині програм Google потрібну програму та встановіть її на ваш ПК. Увійдіть у програму.
  • Підключіть пристрій iOS до комп’ютера та підключіть його до програми.
  • У програмі відкрийте розділ “Передача WhatsApp” та натисніть опцію “Передача інших програм”.
  • Далі позначте “Viber Transfer”.
  • Програма автоматично знайде програму та покаже, що бачить пристрій iOS.
  • Тепер натисніть кнопку “Резервне копіювання”.
  • Усі дані чатів Viber будуть збережені на комп’ютері. Залишилося почекати, поки процес їхнього резервування буде завершено.

Відновлення резервної копії на пристрої iOS для доступу до листування:

  • Підключіть телефон або інший пристрій до комп’ютера.
  • Авторизуйтесь у програмі MobileTrans і перейдіть до розділу «WhatsApp Transfer».
  • Далі – Other Apps Transfer та Viber Transfer.
  • Після натискання кнопки «Відновити» програма запропонує Вам вибрати необхідну резервну копію зі списку наявних.
  • Виберіть резервну копію та натисніть кнопку «Пуск».
  • Після виконання попередніх дій розпочнеться відновлення даних на пристрої iOS. Потрібно почекати деякий час, щоб почати скористатися відновленою інформацією.

На цьому все. Прості інструкції зроблять із Вас професіонала зі створення резервних копій Viber. Програма MobileTrans допоможе вам у цьому. Крім описаних вище функцій, вона може також переміщати чат Viber з старого iPhone на придбаний телефон новішої моделі. А функція створення резервної копії інформації, що знаходиться на Вашому пристрої, дозволить легко відновити її у разі пропажі телефону вже на новому апараті. Завантажте програму та користуйтеся всіма її широкими можливостями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.