На що звернути увагу, купуючи вживаний смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інтерес до вживаних смартфонів був завжди. Однак потрібно бути обережним, щоб не отримати неприємних сюрпризів при огляді гаджетів. У цій статті ми зібрали 10 порад, які допоможуть вибрати правильний вживаний телефон.

1. Встановіть AIDA64

Програма доступна в Google Play і AppStore. На ньому показані всі характеристики пристрою. Таким чином, ви можете бути впевнені, що продаєте iPhone 13, а не його клон, з трьома 7 і FM-радіо. Це також хороший спосіб дізнатися, який саме процесор встановлено в смартфоні – корисно, якщо модель випускалася з різними модифікаціями ЦП.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Перевірити роз’єми, точки з’єднання

Перевірте гнізда для зарядки та навушників. Він не повинен окислюватися або сіріти. Потім перевірте болти. Якщо вони подряпані, можливо, смартфон розібрали. У цьому випадку дізнайтеся у власника, що сталося з пристроєм.

3. Якщо у вас iPhone, подивіться на лоток для SIM-карти

На всіх смартфонах є наклейка про потрапляння води. Зазвичай це білий слід, який стає червоним під впливом вологи. На жаль, багато виробників це приховують – щоб переглянути маркування, часто доводиться розбирати гаджет. iPhone є хорошим винятком: просто подивіться на лоток для SIM-карти та переконайтеся, що папір там білий. Виглядає це так.

4. Повністю перевірте динамік

Під час відтворення звуку не повинно бути шипіння або потріскування.

5. Зателефонуйте на свій смартфон і підключіться до Wi-Fi

Так ви оцінюєте якість своїх динаміків, мікрофонів і прийому сигналу. Інший варіант: вставте SIM-карту та попросіть друга або родича подзвонити. Також рекомендується підключитися до найближчої точки Wi-Fi.

6. Зробіть кілька знімків, змініть фокус

При огляді камери важливо враховувати два нюанси. По-перше, на об’єктиві з’являться подряпини, що погіршить якість зображення. Але помітити ці недоліки відразу непросто. По-друге, є проблема з фокусуванням. Щоб перевірити це, зробіть кілька фотографій різних об’єктів.

7. Носіть павербанк із собою та підключіть його для зарядки

Раптом не заряджається.

8. Перевірте залишок заряду акумулятора

Батарея – найбільш вразлива частина старого смартфона. Через 3-4 роки батарея сильно втрачає ємність, тому використовувати пристрій, який може протриматися півдня в автономному режимі, ризиковано. На щастя, акумулятор легко перевірити. Якщо ви дивитесь на свій iPhone, перейдіть у «Налаштування», знайдіть вкладку «Акумулятор» і ввімкніть «Стан батареї».

9. Дізнайтеся, чи змінився компонент у вашому iPhone

Це можна зробити з iOS 15.2. Відкрийте «Налаштування», перейдіть до «Основні» та натисніть «Про цей пристрій». На моделях iPhone XR, XS, XS Max і iPhone SE 2020 ви дізнаєтесь про заміну акумулятора. На iPhone в рядку 11 ви можете побачити, чи була замінена батарея або дисплей. На iPhone 12 і iPhone 13 з’явиться інформація про заміну акумулятора, екрану і камери.

10. Перевірте IMEI

Якщо смартфон продається в коробці, варто зробити простий трюк. Введіть код *#06# у поле для виклику. Система відображає деяку інформацію, включаючи IMEI. Він повинен відповідати номеру на коробці. Таким чином, ви можете звести до мінімуму ймовірність викрадення вашого телефону. Пам’ятайте: IMEI можна змінити, тому не надто покладайтеся на цей метод.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.