На що звернути увагу, купуючи вживаний смартфон

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Інтерес до вживаних смартфонів був завжди. Однак потрібно бути обережним, щоб не отримати неприємних сюрпризів при огляді гаджетів. У цій статті ми зібрали 10 порад, які допоможуть вибрати правильний вживаний телефон.

Реклама

1. Встановіть AIDA64

Програма доступна в Google Play і AppStore. На ньому показані всі характеристики пристрою. Таким чином, ви можете бути впевнені, що продаєте iPhone 13, а не його клон, з трьома 7 і FM-радіо. Це також хороший спосіб дізнатися, який саме процесор встановлено в смартфоні – корисно, якщо модель випускалася з різними модифікаціями ЦП.

2. Перевірити роз’єми, точки з’єднання

Перевірте гнізда для зарядки та навушників. Він не повинен окислюватися або сіріти. Потім перевірте болти. Якщо вони подряпані, можливо, смартфон розібрали. У цьому випадку дізнайтеся у власника, що сталося з пристроєм.

3. Якщо у вас iPhone, подивіться на лоток для SIM-карти

На всіх смартфонах є наклейка про потрапляння води. Зазвичай це білий слід, який стає червоним під впливом вологи. На жаль, багато виробників це приховують – щоб переглянути маркування, часто доводиться розбирати гаджет. iPhone є хорошим винятком: просто подивіться на лоток для SIM-карти та переконайтеся, що папір там білий. Виглядає це так.

4. Повністю перевірте динамік

Під час відтворення звуку не повинно бути шипіння або потріскування.

5. Зателефонуйте на свій смартфон і підключіться до Wi-Fi

Так ви оцінюєте якість своїх динаміків, мікрофонів і прийому сигналу. Інший варіант: вставте SIM-карту та попросіть друга або родича подзвонити. Також рекомендується підключитися до найближчої точки Wi-Fi.

6. Зробіть кілька знімків, змініть фокус

При огляді камери важливо враховувати два нюанси. По-перше, на об’єктиві з’являться подряпини, що погіршить якість зображення. Але помітити ці недоліки відразу непросто. По-друге, є проблема з фокусуванням. Щоб перевірити це, зробіть кілька фотографій різних об’єктів.

7. Носіть павербанк із собою та підключіть його для зарядки

Раптом не заряджається.

8. Перевірте залишок заряду акумулятора

Батарея – найбільш вразлива частина старого смартфона. Через 3-4 роки батарея сильно втрачає ємність, тому використовувати пристрій, який може протриматися півдня в автономному режимі, ризиковано. На щастя, акумулятор легко перевірити. Якщо ви дивитесь на свій iPhone, перейдіть у «Налаштування», знайдіть вкладку «Акумулятор» і ввімкніть «Стан батареї».

9. Дізнайтеся, чи змінився компонент у вашому iPhone

Це можна зробити з iOS 15.2. Відкрийте «Налаштування», перейдіть до «Основні» та натисніть «Про цей пристрій». На моделях iPhone XR, XS, XS Max і iPhone SE 2020 ви дізнаєтесь про заміну акумулятора. На iPhone в рядку 11 ви можете побачити, чи була замінена батарея або дисплей. На iPhone 12 і iPhone 13 з’явиться інформація про заміну акумулятора, екрану і камери.

10. Перевірте IMEI

Якщо смартфон продається в коробці, варто зробити простий трюк. Введіть код *#06# у поле для виклику. Система відображає деяку інформацію, включаючи IMEI. Він повинен відповідати номеру на коробці. Таким чином, ви можете звести до мінімуму ймовірність викрадення вашого телефону. Пам’ятайте: IMEI можна змінити, тому не надто покладайтеся на цей метод.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ