Що краще для смартфона: вимкнення чи перезавантаження

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Одні кажуть, що у разі виникнення проблем із роботою смартфона може допомогти перезавантаження, інші – що повне вимкнення пристрою. Але як все насправді?

Користувач порталу iXBT.com зазначає, що перезавантаження смартфона неодноразово рятувало його, коли ще випускалися пристрої з обсягом оперативної пам’яті в 1 ГБ. Коли телефон перезавантажується, між службами його системи відбувається перерозподіл оперативної пам’яті та оновлюється рівень заряду батареї. Ще важливо перезавантажувати апарат після встановлення оновлень, прошивок чи навіть програм.

Також у старих смартфонах навіть була спеціальна кнопка для перезавантаження, оскільки вони могли легко «зависнути». Ще вимкнути пристрій можна було за допомогою виймання батареї.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вимкнення смартфона призводить до повної зупинки всіх програмних та системних процесів, до очищення кешу та видалення незбережених даних. Коли ви вмикаєте телефон, навантаження на батарею і процесор зростає. Пов’язано це з тим, що в цьому випадку відбувається повний тест всіх пристроїв та системи загалом. Також відключення мобільного апарату буде не таким ефективним, як перезавантаження, якщо ви хочете позбутися накопичених помилок та непотрібних процесів.

Вибирати між вимкненням та перезавантаженням потрібно залежно від ситуації. Перезавантаження вважається швидким рішенням і його цілком вистачить після встановлення на смартфон оновлень або програм. До повного відключення краще звертатися у вільний час: наприклад, уночі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.