Як продовжити термін служби смартфону. Топ-6 порад

Купуючи смартфон, кожен очікує, що він буде працювати довго. Для цього люди будуть оцінювати багато функцій, дивитися на можливості пристрою, вибирати дорогі, потужні моделі, і в результаті телефон швидко почне гальмувати. З іншого боку, деякі люди купують телефон на кілька років, і він завжди виглядає як новий. в чому секрет Крім функцій і можливостей, для смартфонів також дуже важливі ставлення користувачів і моделі використання. Ми хотіли б дати кілька порад, щоб кожен телефон міг працювати довше.

Захистіть свій смартфон від води

Виробники часто підкреслюють, що деякі їх моделі абсолютно несприйнятливі до вологи. Насправді 100% захисту немає ніде. З часом кожна частина обладнання почне текти, оскільки вбудована система захисту перестане працювати. Незалежно від того, водонепроникний ваш смартфон чи ні, вода точно може його пошкодити. Якщо вам трапилося впустити телефон у воду і вам навіть вдалося його відразу розібрати і висушити, будьте готові, що він працюватиме не так добре, як раніше. Абсолютно всі пристрої не люблять воду, хто б що не говорив.

Захист

Люди вибирають смартфони не тільки через їх функціональність, а й через дизайн. Ось чому ви не хочете ховати його у футлярі в першу чергу. Насправді не варто ігнорувати. Краще відразу купувати чохли та захисне скло/плівку в магазині. Таким чином, всілякі подряпини та пошкодження не будуть вас лякати, а пристрій буде виглядати, як з вітрини з роками.

Бережіть акумулятор

Автономність телефону є чи не найважливішою його характеристикою. Якщо з часом заряд батареї починає розряджатися, пристрій більше не потрібен. Очевидно, що незалежно від того, наскільки добре ви дбаєте про свій акумулятор, він з часом втрачає заряд, але це не означає, що він не потребує обслуговування. Найголовніша порада – використовувати оригінальні кабелі та модулі для зарядки (вони йдуть в комплекті з телефоном). Якщо зарядний пристрій виходить з ладу, знайдіть або замовте такий же оригінальний зарядний пристрій. Не купуйте дешеві аналогічні товари в незрозумілих магазинах. Цей зарядний пристрій тільки пошкодить акумулятор. Вам також не потрібно заряджати пристрій. Якщо у вас оригінальний зарядний пристрій, використовуйте його.

Очищення від сміття

Смартфони час від часу забруднюються. Це стосується оболонок і систем. Іноді потрібно зняти корпус і протерти корпус, перевірити всі роз’єми і почистити їх, протерти кнопки гучності, динаміки, екран. Що стосується системи, то варто видалити весь кеш, очистити непотрібні файли і програми, які займають місце, а також завантажити антивірус і перевірити смартфон на наявність шкідників. Віруси можуть з’являтися на пристроях без нашого відома.

Встановлення додатків

Що це означає? В інтернеті зараз можна знайти безліч сайтів, де можна завантажити різні додатки, які ви не знайдете в офіційному магазині. Ну, тобі не потрібно цього робити. Одного разу ви можете встановити дуже гарну і корисну програму, а наступного разу отримати серйозний вірус. У кожному телефоні є магазин для завантаження програм, тож використовуйте його.

Уникати переохолодження та перегріву

Багато хто вже знає, що екстремально низькі та екстремально високі температури можуть негативно вплинути на обладнання. У випадку зі смартфонами найбільше страждає акумулятор. Якщо ви заряджаєте телефон, краще залишити його в спокої і не завантажувати сторонні програми, особливо ігри, які перегрівають пристрій. Коли ви відчуєте, що телефон занадто гарячий, покладіть його та дайте відпочити. Те ж стосується і простудних захворювань. У дуже холодну погоду краще не користуватися смартфоном (якщо він не потрібен терміново). Багато хто помічав, що якщо почати дзвонити комусь на вулиці взимку, рівень заряду акумулятора різко падає. Це свідчить про те, що зміни температури часто негативно впливають на акумулятор і систему.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.