Названо корисні “фішки” watchOS 9

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вітаю всіх! Через кілька місяців після огляду iOS 16 мені вдалося потестувати бета-версію watchOS 9 на 4-й серії розумного годинника від Apple.

Як правило, разом з оновленнями приходять нові функції, і розширюються можливості попередніх. В результаті тесту я знайшла 5 головних фішок, які, на мою думку, будуть корисні багатьом користувачам. Отже, про все докладніше.

№1. Я з тих, хто моніторить свій сон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Разом з розумним годинником ще з тих часів, коли купувала фітнес-трекери від інших виробників. У них все було.

Apple робить все для покращення своїх же додатків і нарешті годинник автоматично визначає фази сну: глибокий сон, неспання, базовий сон і т.д. Раніше потрібно було завантажувати програми на зразок AutoSleep, щоб отримати всі функції. Стандартний додаток лише пропонував встановити розклад сну, на основі якого і розраховувалися дані, і він не міг визначити, чи господар годинника в ліжку. 

З WatchOS 9 все змінилося. Встановлювати сторонній додаток необов’язково.

№2. Нові циферблати

Фішка буде корисна любителям дизайну та кастомізації своїх гаджетів. Циферблати стали інтерактивнішими, з’явилася анімація. Особисто мені подобається серія “Астрономія”: можна покрутити Місяць чи Землю.

Ось як циферблат виглядає у реальному житті.

№3. Більше інформації про серцевий ритм у додатку для тренувань

У штатному додатку для тренувань тепер можна відстежити не тільки фактично який у вас пульс, але і його зони. Для кожної встановлено певне значення. Показник дозволяє визначити рівень інтенсивності тренування. Чим більший пульс, тим, природно, інтенсивніше тренування.

Сама програма на годиннику все така ж зручна.

№4. Додаток “Ліки”

З новою версією WatchOS тепер можна відстежувати прийом ліків та БАДів. Раніше все записувалося в календар або нагадування. Можна було, звичайно, і програму завантажити. Але не всі хочуть морочитися з програмами і люблять те, що Apple пропонує на борту. Для другої категорії користувачів це важливе нововведення. Та й погодьтеся, у наш час, коли прийнято стежити за здоров’ям, такі програми допоможуть не заплутатися, коли приймати вітаміни та інші ліки.

№5. Визначення ризиків миготливої ​​аритмії у додатку “ЕКГ”

Ще один пункт для підтвердження турботи про здоров’я. Як колишній аритмік, за серцем стежу. Та й тим, у кого в сім’ї в анамнезі виявлено аритмію, в тому числі миготливу, важливо отримувати точніші показники про здоров’я серця.

На жаль, поки в Україні ЕКГ, зроблену на Apple Watch, не приймають як достовірне джерело, і вам доведеться проходити цю процедуру в поліклініці. Проте це привід прислухатися до свого здоров’я і скоротити зайве навантаження на свій організм, як моральне, так і фізичне.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.