Чому варто вибрати Galaxy Watch, а не щось інше

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Люди діляться на два типи: у одних уже є розумний годинник, а інші поки не в курсі, навіщо їм такий гаджет. Сьогодні розуміємось з другою групою. На прикладі Galaxy Watch4 з’ясовуємо, які переваги дає електроніка, що носиться.

Коротко про пристрої

Сімейство Galaxy Watch4 включає кілька моделей: Watch4, Watch4 LTE, Watch4 Classic та їх варіанти з LTE-модулем. Кожен аксесуар представлений у двох розмірах. Основна відмінність стандартної версії від класичної полягає у дизайні. Galaxy Watch4 — пристрій явно цифровий і не соромиться: тонкий корпус, яскравий екран, виразний зовнішній вигляд. Не просто хронометр із підсвічуванням, а справжній міні-комп’ютер на руці. Classic ж мімікрує під аналоговий годинник: має виступаючий механічний безель навколо дисплея і має суворий вигляд.

Начинка звичайної та класичної модифікацій практично не відрізняється: кругла Super AMOLED-матриця з функцією Always On, 1,5 ГБ оперативної пам’яті, 16 ГБ накопичувача, компактна батарея. А також набір біодатчиків, що дозволяють аналізувати стан крові, знімати кардіограму та визначати співвідношення м’язів, жиру та кісток щодо маси тіла.

Автономність стандартна. Якщо використовувати опцію AoD і постійно стежити за активністю серця, то згадувати про розетку доведеться щодня. З нуля до ста відсотків Watch4 заряджаються приблизно за 100 хвилин.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сумісні гаджети зі смартфонами під керуванням Android 6.0 та вище, оснащеними 1,5 ГБ або більше оперативної пам’яті. Варто зазначити, що підтримувані смартфони та доступність деяких функцій можуть різнитися залежно від регіону продажу пристрою, оператора зв’язку та основного пристрою. Активація пристрою доступна лише після підключення до смартфону за допомогою Google Mobile Services.

Швидкий та зручний доступ до повідомлень

Повідомлення на зап’ясті — перша перевага, про яку зазвичай згадують при розмові про плюси гаджетів, що носяться. Воно й зрозуміло: стимулів та подразників навколо настільки багато, що доводиться регулярно вмикати на телефоні беззвучний режим. При цьому Galaxy Watch4 вміють сповіщати не лише про дзвінки або SMS (останні особливо рятують при покупках в інтернеті). Якщо у месенджера є програма-компаньйон для платформи Wear OS, можна отримувати повідомлення та відповідати на них голосом, навіть не дістаючи мобільний пристрій із кишені.

Сюди віднесемо різні підказки від навігаторів, спортивних утиліт та іншого софту, що допомагає не заблукати в мегаполісі. При їзді на самокаті чи велосипеді телефон краще тримати у закритій кишені чи сумці, щоб не ризикувати дорогою технікою. Інформацію про маршрут зручно отримувати з невеликого екрана на зап’ясток. До того ж це дозволить заощадити заряд смартфона, що теж важливо, враховуючи ненажерливість сучасних гаджетів.

Комфортний контроль здоров’я

Хоча фітнес-браслети з’явилися на ринку давно, вони й досі представляють скромний набір функцій, які найчастіше зводяться до моніторингу пульсу та відстеження числа пройдених кроків. Galaxy Watch4 збирають набагато більше корисних даних. Наприклад, вміють заміряти рівень стресу, контролювати якість сну та відстежувати індекс маси тіла. І навіть якщо ви не займаєтеся спортом, ця інформація допоможе зробити життя комфортнішим.

Стандартні кільця активності експлуатують базову психологію: користувач прагне закрити прогрес, дійти до чекпоінта, не обриваючи ланцюжок виконаних на 100% завдань. Штука проста, але стимулює більше рухатися і розганяти кров організмом, спалюючи трохи більше калорій.

Відстеження фаз сну та визначення хропіння (остання опція працює лише у зв’язці зі смартфоном) дозволяють програмі Samsung Health не тільки будувати гарні графіки, а й давати рекомендації щодо гігієни сну. Наслідуючи нехитрі поради утиліти, зможете вже в перший місяць краще висипатися вночі і легше прокидатися, не відчуваючи себе розбитим вранці.

На окрему згадку заслуговує система контролю стресу. Гаджет спритно визначає емоційний стан власника і тактовно нагадує, коли потрібно зробити глибокий вдих та повільний видих. Тим самим було знижується навантаження на нервову систему.

Наочний моніторинг активностей

Galaxy Watch 4 автоматично відстежують різноманітні активності: ходьбу в швидкому темпі, біг, заняття на еліптичному тренажері тощо. Варто почати пробіжку – аксесуар сповістить вібрацією про старт вправи і займеться збиранням біометричних даних. Наприкінці заняття зможете побачити вичерпну статистику: кількість кроків, ЧСС, маршрут тощо. Так легко зрозуміти, на яких ділянках шляху ви показали найкращий результат, а де варто наступити наступного разу.   

Те саме працює і з велосипедом. Гаджет точно визначає, чи їде користувач чи тупотить на своїх двох (скажімо, на пішохідному переході). ШІ автоматично ставить тренування на паузу, а потім відновлює, коли власник аксесуара знову починає крутити педалі. Точність розпізнавання дій досить висока, затримка буквально кілька секунд мало впливає на статистику по середній швидкості.

Інша корисна функція – визначення індексу маси тіла (ІМТ). Цей параметр стане в нагоді тим, хто прагне побудувати бажану фігуру, чи то схуднення, чи то збільшення мускулатури. Galaxy Watch4 за допомогою хитрих датчиків заміряють провідність тіла та з прийнятною точністю розраховують співвідношення жиру, м’язової тканини та кількості води в організмі. ІМТ дозволяє наочно відстежувати ефективність тих чи інших занять спортом.

Забули телефон вдома? Не біда

Хоча протягом дня ми рідко випускаємо смартфон із рук, іноді трапляються ситуації, коли апарат залишається в офісі чи вдома. Забули телефон на роботі та нічим оплатити проїзд у метро? З Galaxy Watch4 подібних конфузів не буде. Наполеглива вібрація на руці нагадає про втрату зв’язку з мобільним пристроєм – ви просто не встигнете далеко віддалитися від нього. Функція звукового пошуку допоможе зрозуміти, куди зник телефон. Крім того, аксесуар може зберігати кілька офлайн-токенів для оплати без доступу до інтернету. Тож без грошей не залишитеся.

Але навіть якщо спеціально залишили апарат удома, це не привід відмовлятися від музики чи подкастів. Бездротова гарнітура легко підключається до Galaxy Watch4. Вбудований накопичувач на 16 ГБ дозволить взяти з собою пару десятків улюблених музичних альбомів – не доведеться шукати, куди прилаштувати смартфон, щоб він не заважав на пробіжці чи його заняттях.

Краса та функціональність в одному корпусі

Galaxy Watch4 і Galaxy Watch4 Classic доводять, що практичний гаджет може виглядати витончено. Вивірений дизайн, продумана начинка і вилизаний до блиску софт – ось головні козирі аксесуарів, що носяться від корейського техногіганта. Достатньо тиждень-другий бути схожим на такий гаджет — і вже не захочеться міняти його ні на що інше. Поки що не вийде наступне покоління.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.