Що робити, якщо ви забули пароль для розблокування Android-смартфону

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Бувають ситуації, коли пароль для розблокування смартфона зненацька забувається. Наприклад, це може статися, якщо ви зовсім недавно змінили пароль, але не записали його. Що робити в цьому випадку?

Існують три перевірені способи розблокування Android-смартфону, якщо ви раптом забули пароль.

1. Функція Smart Lock

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перед тим, як перейти до розблокування, ви повинні активувати цю функцію та встановити певні налаштування. При цьому, якщо ви забули пароль і раніше цю функцію не включили, то скористатися нею ви не зможете. Благодаря функции Smart Lock смартфон можно разблокировать, если задать для этого нужные условия. К примеру, вы можете указать, что ваш аппарат должен находиться дома или что ваши смарт-часы должны быть к нему подключены через Bluetooth. При выполнении этих условий смартфон автоматически разблокируется.

Для активации данной функции нужно в параметрах смартфона найти пункт «Экран блокировки», затем нажать на Smart Lock, ввести пароль и выбрать какой-либо из методов для разблокировки.

2. Обліковий запис Google

У цьому випадку ви повинні пам’ятати пароль від облікового запису Googlе, який стоїть на вашому смартфоні. Вам потрібно перейти на Find My Device, зайти до облікового запису Google, вибрати смартфон, натиснути на «Очистити пристрій», підтвердити скидання налаштувань. У цьому випадку вся інформація, яка була на пристрої, вилучиться, причому відновити її вже неможливо. Крім того, скористатися цим методом не вийде, якщо ваш смартфон не підключений до інтернету або якщо він розряджений.

3. Режим Recovery

Цей режим дозволяє скинути все до заводських налаштувань. Відновити видалені файли буде можливо, але якщо у вас були створені резервні копії даних. Для активації режиму на більшості Android-пристроїв потрібно затиснути під час увімкнення смартфона кнопку увімкнення та підвищення гучності. На деяких моделях смартфонів потрібно додатково затискати Bixby. Далі на екрані ви побачите меню, і там необхідно вибрати Wipe Data Factory Reset, а потім – Reboot system now.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.