Названо десять гарячих клавіш для YouTube у браузері на комп’ютері, про які ви не знали

YouTube люблять усі – але далеко не кожен в курсі існування “гарячих клавіш”, які роблять перегляд відео набагато зручнішим. Клавіші працюють з будь-яким відеофайлом та в будь-якому місці – як на сайті «ютьюба», так і на будь-якій веб-сторінці в Мережі. Найкращі “шорткати” перераховані нижче.

Гарячі клавіші під час роботи з YouTube

K – Пауза/Відновлення. Більшість людей натискає на Пробіл. У принципі це навіть зручніше, ніж шукати на клавіатурі букву «К». Але є і серйозний мінус: іноді після натискання цієї клавіші спрацьовує зовсім інший шорткат, «опустити сторінку вниз». А от якщо ви натиснете «К», то нічого, окрім зупинки чи реактивації відео, не станеться.

М – Забрати звук. Необов’язково шукати мишкою звичну іконку динаміка, для виконання/скасування команди Mute достатньо першої літери цього слова.

F – Повноекранний режим. Відмовтеся від дабл-кліка по екрану – щоб вийти в режим Full Screen, вистачить і одного натискання по кнопка F (знов-таки, перша літера в словосполученні Full Screen).

J – Відмотати відео на 10 секунд тому. Щось пропустили? Не обов’язково шукати втрачений момент на відео курсором. Просто знайдіть на клавіші кнопку J і зробіть своє життя трохи простіше.

Ліва “стрілочка” – Відмотати відео на 5 секунд тому. Підійде тим, для кого подорож у минуле на 10 секунд це занадто багато.

L – Промотати відео на 10 секунд.

Права “стрілочка” – Промотати відео на 5 секунд вперед.

0 (нуль) – Переглянути все відео з самого початку.

Цифри від 1 до 9 – Перегляд одного із дев’яти фрагментів відео. Можливо, ви не знали – але YouTube ділить кожне відео на дев’ять рівних частин однакової тривалості, незалежно від того, як довго йде ролик. Переключення між частинами відео — відмінний спосіб перейти відразу до кінця, початку або до середини ролика, щоб швидше знайти потрібну інформацію.

Як швидко зробити «гіфку» у будь-якому відео на YouTube

Просто допишіть перед словом youtube в адресному рядку слово “gif” . Початок URL у вас вийде виду  www.gifyoutube.com . Якщо все зроблено правильно, ви відразу потрапите на спеціальну сторінку, де і зможете створити «гіфку». Виберіть час, коли гіфка починається, потім час закінчення. Готовий файл можна відправити до улюбленої соціальної мережі або вставити в пост на своєму блозі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.