Як правильно користуватися павербанком, щоб не пошкодити смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

І в павербанках, і в смартфонах є системи безпеки, покликані запобігти будь-якому негативному впливу на акумулятор гаджета під час зарядки – це захист від перезаряду, перерозряду і короткого замикання. Зрештою, зовнішній акумулятор працює так само, як і будь-яке інше джерело живлення. Однак в деяких випадках павербанк може пошкодити смартфон. Розглянемо їх докладніше.

1. Використовуйте дешеві павербанки невідомих виробників

Недорогі блоки живлення підкуповують своєю ціною, але їх можна виготовити з неякісних матеріалів, не дотримуючись необхідної техніки безпеки. Наприклад, смартфони розраховані на напругу від 5,1 до 5,4 В. У нормальних умовах запобіжні механізми блоку живлення і самого гаджета утримують напругу в цьому діапазоні. Однак, якщо деякі функції безпеки не працюють належним чином, на акумулятор смартфона може надходити більше напруги, ніж потрібно. У цьому випадку акумулятор може стати непридатним.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Використовуйте пошкоджений павербанк

Якщо павербанк має явні ознаки пошкодження після падіння, такі як вм’ятини, здуття, дим, запах тощо, краще не використовувати його для зарядки смартфона. Він може спалахнути або навіть вибухнути.

3. Додаткове тепло під час зарядки

Настійно не рекомендуємо закривати павербанки та смартфони предметами під час зарядки. Ви також не повинні зберігати їх у герметичному, герметичному відсіку, як-от бардачок вашого автомобіля. Якщо смартфон сильно нагрівається під час заряджання, надлишок тепла може збільшити внутрішній опір акумулятора, що призведе до довшого часу заряджання та прямого впливу на термін служби акумулятора.

Тож якщо ви помітили, що ваш гаджет сильно нагрівається під час зарядки від павербанка, краще придбайте новий портативний зарядний пристрій. Якщо можливо, не користуйтеся смартфоном під час зарядки – це також виділяє додаткове тепло, підвищує опір і знижує ефективність заряджання.

4. Неякісні кабелі

Хоча кабелі безпосередньо не впливають на акумулятор смартфона, дешеві дроти можуть додати опір. Це збільшить час зарядки і в кінцевому підсумку вплине на час автономної роботи гаджета.

5. Зарядити в сумку або рюкзак

На додаток до додаткового виділення тепла, про яке ми говорили вище, через це заряджання розетка часто ослаблена, що спричиняє її несправність. Те ж саме відбувається, якщо ви часто залишаєте кабель в павербанку і кладете останній в сумку – роз’єм може розбитися.

Звичайно, намагайтеся не допускати постійної розрядки акумулятора смартфона і акумулятора power bank до нуля. Це пошкоджує життєвий цикл батареї та скорочує його.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.