Статті

Чи можна використовувати iPhone з розбитим екраном

Share

Найчастіші причини для звернення до сервісного центру для ремонту iPhone – це заміна акумулятора та екрана. Якщо із заміною батареї все зрозуміло. Змінюють її вже в тому випадку, коли відійти від розетки з Айфон просто не виходить. То розбитий екран у деяких випадках можна і не міняти. Смартфон працює і реагує на всі необхідні вам дії. А деякі спотворення картинки відходять на другий план.

Заміна екрану на iPhone

Всі сучасні айфони за своєю конструкцією нагадують сендвіч. Посередині знаходиться алюмінієва або сталева рама, до якої закріплена начинка, а зверху та знизу все це прикрите склом. З одного боку – екран, з іншого – спинка, під якою знаходиться котушка бездротової зарядки. Зовнішній вигляд таких пристроїв, безперечно, відмінний. Але як не зміцнюй скло з обох боків смартфона, розбити його все одно простіше, ніж пошкодити алюмінієвий корпус, як у старих iPhone 6 , 6S та 7.

Саме тому проблема розбитого скла на iPhone, починаючи з iPhone 8 , відноситься не тільки до екрану, але і до задньої панелі. З урахуванням цін, наприклад, замінити розбитий екран на iPhone 13 в авторизованому сервісному центрі коштує декілька тисяч гривень, у багатьох виникає питання: а чи можна експлуатувати смартфон з подібними пошкодженнями.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ніхто вам не забороняє продовжувати використовувати ваш iPhone навіть з урахуванням тріщин на склі. Але під час експлуатації ви можете мати справу з кількома проблемами. Перше і найголовніше, що ви повинні знати – це проблеми із захистом від води. За наявності тріщин на будь-якому зі скла герметичність конструкції вам вже ніхто не зможе гарантувати, і потрапляння води може стати фатальним. Мало того, що у вашого смартфона вже пошкоджено якесь зі скла, так ще й можуть виникнути проблеми з внутрішніми компонентами через вологу.

Якщо за наявності на екрані Айфона тріщин він не втратив працездатність і нормально реагує на всі команди, то не поспішайте радіти. Незрозуміло, що із внутрішніх компонентів могло постраждати під час падіння. У будь-який момент у вас може перестати реагувати на торкання як один шматок дисплея, так і весь. Найсумніше, якщо це станеться в той момент, коли смартфон або інформація, збережена на ньому, буде вам дуже потрібна, а ви не зможете її подивитися або відправити кудись.

Заміна заднього скла

Може вийти так, що проблем з тачем не виникне, і ви продовжуватимете експлуатувати свій пристрій у тому ж режимі, що й до пошкодження. При цьому тріщини на екрані позначаються як зображення, яке ви бачите перед собою. Найчастіше вони впливають саме на передачу кольору. Якщо ви коли-небудь розбивали екран, то могли зіткнутися з тим, що по всій довжині тріщини світлому фоні видно веселку. Можна, звичайно, перейти на темну тему інтерфейсу , але далеко не всім вона зручна. А переглядати контент із подібними спотвореннями дуже незручно. Особливо якщо це якісь фотографії, на яких кольори дуже важливі.

Але найчастішими проблемами, що виникають при експлуатації смартфона з розбитим склом, є травми власника. Якщо не дотримуватись певної обережності, то можна як мінімум отримати досить глибокий поріз у місці пошкодження, а як максимум — уламок доведеться діставати з пальця. Безперечно, цей момент прямо залежить від характеру пошкоджень. Адже в когось це одна тріщина, а в іншого — трояндочка з гострими осколками. Причому, якщо щось трапиться з пальцем — це півбіди. Так як Айфон все ж таки телефон, то розбитий екран може подряпати обличчя при розмові або чіпляти вас за волосся. З одного боку, наче й нічого страшного, працює натомість. А з іншого — це дуже неприємно.

Окремо слід зазначити такий момент, що при пошкодженні задньої панелі може не працювати бездротова зарядка. Якщо в машині або вдома ви використовуйте саме такий спосіб, то майте на увазі і перше, що зробіть — переконайтеся в її працездатності. Інакше в невідповідний момент можна просто залишитися без зв’язку через те, що ваш смартфон буде розряджений в нуль.

Резюмуючи все вищенаписане, можу сказати точно: якщо ви розбили скло на задній панелі свого айфона, то не обов’язково бігти в сервіс і терміново його міняти. Достатньо сховати пристрій у чохол і відмовитися від використання бездротової зарядки. І жодних проблем не буде. У випадку з екраном я щиро раджу його замінити, щоб не зіткнутися з іншими проблемами. Однак слід мати на увазі, що всі подібні пошкодження позначаються на вологозахисті. Якщо цей параметр вам важливий, то ремонтувати краще і задню панель, і екран.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Apple домінує у продажах смартфонів у 2024 році завдяки iPhone 15 Pro Max

    iPhone 15 Pro Max став найпопулярнішим смартфоном у першому кварталі 2024 року, при цьому смартфони…

    07.05.2024

    Щоб оновити дані, достатньо буде скористатися застосунком, не відвідуючи ТЦК

    Уже з 18 травня повинен запрацювати новий мобілізаційний закон, який зобов’язує всіх чоловіків оновити військово…

    07.05.2024

    Експерти GameRant склали топ-8 найкращих процесорів на весну 2024 року

    Найбільш вдалий процесор, який можна купити просто зараз, це Intel Core i5-14600K. 14-ядерний чіп гарний…

    07.05.2024

    Vodafone планує інтегрувати криптогаманці в SIM-карту

    Компанія Vodafone Group планує впровадити блокчейн-технології у сектор мобільного зв'язку. Йдеться про те, щоб інтегрувати…

    07.05.2024

    Названо пристрої OnePlus, які отримають Android 15

    Компанія OnePlus поділилася списком пристроїв, які отримають доступ до нової версії фірмової прошивки OxygenOS 15,…

    06.05.2024

    Київстар розкрив причини зміни тарифів для абонентів

    У компанії "Київстар" переглянули умови кількох тарифних планів, у результаті абонентам доведеться платити більше за…

    06.05.2024