Сім найкращих ноутбуків дешевше за 40 тисяч гривень на середину 2022 року

На YouTube-каналі Device представили добірку найякісніших та найпотужніших ноутбуків 2022 року. Серед них є моделі різних виробників: від Asus і Lenovo до Dell.

Провідний YouTube-каналу Device перерахував ТОП-7 ноутбуків вартістю до 40 тисяч гривень, актуальних на середину 2022 року.

  1. Lenovo ThinkBook 15 G3 ACL . Це непоганий робочий інструмент, що поєднує потужну начинку та строгий дизайн. Оснащений ноутбук шестиядерним процесором AMD Ryzen 5 5500 U з вбудованою графікою Vega 7. Грати на ньому можна, наприклад, The Witcher 3 на мінімальних налаштуваннях у роздільній здатності 720p: середня частота кадрів у цьому випадку дорівнюватиме 40 к/с. При цьому хороший лептоп і майже у всіх робочих завданнях. Головним мінусом пристрою є не дуже сучасна матриця з невеликим колірним охопленням, тому для роботи з графікою він не підійде. З інших особливостей – наявність сканера відбитка пальців, багатофункціонального порту USB Type-C, швидкого заряджання, можливість апгрейду SSD та оперативної пам’яті.
  1. ASUS Vivobook Pro 14 OLED . У цього ноутбука, на відміну від попереднього, дисплей – один із найкращих за свою ціну. Він має діагональ 14 дюймів, OLED-матрицю, роздільну здатність 2880 x 1800, частоту оновлення 90 Гц, пікову яскравість – 600 нит. Як процесор тут стоїть Ryzen 5 5600H з інтегрованою графікою Vega 7. Обсяг ОЗУ становить Vivobook Pro 14 OLED 8 ГБ, SSD – 512 ГБ. Крім того, оснащений девайс великою кількістю різних роз’ємів, включаючи USB 2.0, кардрідер. Підтримує ноутбук режим Power Delivery, технології Harman Kardon, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0. Загалом це одне з найкращих рішень і для повсякденних, і для професійних завдань (робота з фото та відео).
  1. Lenovo IdeaPad 5 Pro . Ця модель може вважатися конкурентом Vivobook Pro 14 OLED. Незважаючи на те, що матриця тут IPS, все одно ноутбук вийшов хороший. Роздільна здатність екрану становить у нього 2240 x 1400, а вага – приблизно така ж, як у конкурента, тобто 1,4 кг. Оснащений Lenovo процесором Ryzen 5 5600U з підтримкою вбудованої графіки Vega 7. Обсяг ОЗП дорівнює у нього 16 ГБ без можливості апгрейду, SSD – 512 ГБ. Середній час роботи ноутбука дорівнює 8 годин, а поставляється з встановленою операційною системою Windows 11.
  1. ASUS TUF Gaming F15 . Це перший ігровий ноутбук у цій добірці. Головною його особливістю вважається дискретна відеокарта GTX 1650 4 ГБ. Крім того, загалом цим лептопом можна користуватися і як «робочим конем», і як ігровим комп’ютером. Стоїть на ньому процесор Intel Core i5-10300H. Обсяг оперативної пам’яті становить 16 ГБ, причому його можна збільшити вдвічі. Що стосується екрану, то матриця – цілком типова для ноутбуків початкового рівня, частота оновлення дисплея становить 60 Гц (є також більш дорога версія зі 144 Гц). Повного заряду ноутбука вам вистачатиме для роботи протягом 3-4 годин.
  1. Honor MagicBook 16 . Цей ноутбук має найбільшу діагональ екрану з усіх представлених пристроїв: вона дорівнює 16 дюймам. Роздільна здатність дисплея при цьому становить Full HD, а матриця – IPS, колірне охоплення sRGB – 100 відсотків. Взагалі, це непоганий вибір для тих, хто збирається багато займатися обробкою фотографій. Процесор встановлений тут Ryzen 5 5600H з 16 ГБ оперативної пам’яті та 512 ГБ SSD. Оснащений лептоп також сканером відбитка пальців, модулем NFC, підсвічуванням клавіатури білого кольору. Пропрацювати пристрій може протягом 8 годин, а за допомогою швидкої зарядки воно заряджається на 85 відсотків за 60 хвилин.
  1. Acer Swift X. Ще один компактний ноутбук з діагоналлю екрана 14 дюймів. Працює він на базі процесора AMD Ryzen 5 5500U разом із дискретною відеокартою GTX 1650. Товщина пристрою при цьому складає всього 18 мм, а маса – 1,5 кг. Незважаючи на те, що Swift X не вважається ігровим лептопом, на ньому цілком можна пограти навіть у нові проекти на кшталт Elden Ring, причому перегріватися він не буде. З мінусів ноутбука – обсяг ОЗП в 8 ГБ, причому збільшити це значення не можна. Є тут також сканер відбитка пальців, всі необхідні порти. Час роботи може дорівнювати Acer Swift X до 10 годин. Загалом це найкраще універсальне рішення, якщо ваш бюджет обмежений 40 тисяч.
  1. DELL G15 . Відрізняється ноутбук від більшості конкурентів наявністю VA-матриці. Охоплення sRGB становить 45 відсотків, але частота оновлення – 120 Гц. Для графіки ця модель точно не підійде, проте любителів ігор вона порадує. Що стосується процесора, то тут стоїть шестиядерний Intel Core i5-11400H, а відеокарта – дискретна, RTX 3050 Ti 4 ГБ. Обсяг ОЗП можна розширити до 32 ГБ. Автономність у G15 гірша, ніж у звичайних офісних моделей, але підтримка швидкої зарядки може вирішити цю проблему. Загалом для ігор це однозначно один із найкращих варіантів, каже експерт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.