Не працює 4G у смартфоні – що робити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що робити, якщо раптом перестав працювати 4G? Мало хто знає, але проблему легко можна вирішити самостійно, до того ж не маючи ніяких особливих технічних знань. 

Уявімо ситуацію, що на екрані вашого смартфона замість напису 4G або LTE ви спостерігаєте E, EDGE, 2G, 3G або GPRS. Це також супроводжується дуже повільним з’єднанням, коли неможливо подивитися відео або що-небудь завантажити.

З яких причин пропадає 4G?

  1. Ви знаходитесь в такому місці, де поблизу немає стільникових вишок, які підтримують 4G. Можливо, в цьому місці стоїть морально застаріле обладнання на 2G або 3G.
  2. Усі осередки, який виділив оператор на цій території зайняті іншими абонентами. Адже стільниковий зв’язок складається з осередків-сот, тому така назва. У такому разі якість зв’язку може бути погіршена. Подібна ситуація може виникнути у місцях масового скупчення людей.
  3. Ви надто далеко від базової станції 4G. Справа в тому, що 2G або 3G “бере” відстані, які не бере 4G. 
  4. Проблеми з вашим смартфоном.

Всім зрозуміло, що перші 3 пункти самостійно ми не вирішимо. Ну хіба що по пункту №3 можна залізти кудись вище, можливо і з’явиться заповітні 4G, але перейдемо до порад щодо самостійного усунення проблеми, якщо вона виникла через смартфон.  

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що робити, якщо не працює 4G?

  1. У налаштуваннях смартфона в розділі мобільних мереж шукаємо пункт «тип мережі» і переконаємося, що обрано пункт 4G або LTE. У випадку, якщо вибрано 2G або 3G, то звичайно смартфон працюватиме в цьому стандарті.
  2. Переводимо смартфон буквально на мить у режим польоту (Авіарежим). Ця процедура перезавантажить модуль зв’язку і, можливо, ваша проблема буде вирішена. Відбудеться перепідключення смартфона до базової станції.
  3. Якщо попередній пункт не допоміг, спробуємо перезавантажити пристрій. Достатньо просто вимкнути та включити смартфон.

У більшості випадків, вищезазначені пункти допомагають вирішити проблему, якщо вона виникла саме через смартфон. Перевірити це досить просто – потрібно уточнити в тому місці, де ви знаходитесь, чи є така проблема на іншому смартфоні. Важливо, щоб оператори збігалися, адже оператори можуть використовувати різне обладнання.

Якщо на іншому смартфоні 4G приймає нормально, а у вас немає, то перше, що я рекомендую зробити – жорстке скидання пристрою до заводських налаштувань. Збережіть потрібні дані та проведіть скидання – він вирішує більшість проблем. 

Якщо скидання не допомогло, і 4G (LTE) не запрацювало (перевірте ще раз про всяк випадок налаштування мережі), то проблема звужується до двох пунктів:

  1. Апаратна поломка смартфона. Тут тільки в найближчий центр сервіс, самі ви нічого не зробите.
  2. Можливо, що час замінити сімкарту. Справа в тому, що чіп усередині симкарти побудований за принципом flash пам’яті і з роками відбувається його деградація. Щоб перевипустити сімкарту, потрібно звернутися в офіс до вашого стільникового оператора.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.