Як самостійно на Android смартфоні очистити внутрішню пам’ять

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Навіть якщо ваш пристрій має багато оперативної пам’яті, ви повинні очищати оперативну пам’ять телефону кожні кілька місяців. Ви навіть не уявляєте, скільки місця займають тимчасові файли та інший непотріб. Тому ми підготували матеріал, в якому докладно розберемо, як почистити внутрішню пам’ять на смартфоні Android своїми руками.

Передача файлів на зовнішній носій

Зовнішні носії — це карти microSD. Це чудовий спосіб звільнити простір на внутрішньому диску. Правда, за допомогою нього неможливо перемістити програми, оскільки на багатьох сучасних телефонах програми можна зберігати лише у внутрішній пам’яті. Однак для музики, відео та зображень цей метод працюватиме.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Відкриваємо менеджер файлів. 
  2. Переходимо у внутрішню пам’ять пристрою. 
  3. Знаходимо об’єкт, який потрібно перемістити (відео, фото чи аудіофайл). 
  4. Тиснемо “Вирізати”. 
  5. Переходимо до розділу з microSD. 
  6. Вставляємо об’єкт у потрібному місці. 
  7. Все тепер файл зберігається на флешці, а не засмічує постійну пам’ять. 

Передайте файли в хмару

Якщо у вас немає флешки і вам потрібно звільнити пам’ять, ви можете скористатися хмарним сховищем. Наприклад, Google Диск або Яндекс.Диск. Більшість сервісів пропонують кілька гігабайт безкоштовно, цього достатньо для завантаження відео чи фотографій.

Все, що вам потрібно зробити, це завантажити потрібний клієнт з офіційного магазину Google Play, натиснути «Завантажити файл» і вибрати об’єкт, який ви хочете помістити в хмару.

Очистити кеш

Ще один спосіб звільнити кілька сотень мегабайт — очистити кеш. Це файли, які зберігають інформацію. Наприклад, браузери зберігають дані про сторінки, які ви відвідали, щоб вони завантажувалися швидше. Окремо ці файли займають дуже мало місця, але разом вони можуть зайняти левову частку диска.

  1. Переходимо в “Налаштування”. 
  2. Шукаємо розділ “Додатки”. 
  3. Почергово натискаємо на кожну програму і в меню вибираємо “Очистити кеш”. 

За допомогою сторонніх додатків 

Варіант для лінивих. Якщо ви не хочете проводити всі вищезгадані операції вручну, можна просто завантажити одну з багатьох програм для очищення пам’яті з магазину. Воно виконає ті ж дії, що вказані вище, але тільки автоматично. 

Щоправда, є один нюанс — такі програми найчастіше йдуть з величезною кількістю реклами, а деякі видаляють дані, які потрібні смартфону для нормальної роботи. За підсумками виходить, що після використання програми телефон починає працювати повільніше, ніж раніше. Тому рекомендуємо очищати пам’ять вручну. Так надійніше. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.