Як швидше зарядити iPhone. Топ-4 поради

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як би Apple не збільшувала ємність акумулятора та не намагалася системно продовжити автономність смартфона, його все одно не вистачає активним користувачам. Навіть висадити iPhone 13 Pro Max багатьом нічого не варте. До того ж, важливу роль відіграє знос акумулятора, який посилюється, якщо нехтувати правилами заряджання. Саме тому багато користувачів хочуть якось прискорити процес зарядки смартфона: на жаль, зробити її воістину швидкою як на Xiaomi не вийде, але спробувати явно варто, тим більше є деякі способи розігнати зарядку iPhone . У мене вийшло – спробуйте і ви!

Бездротова зарядка повільно заряджає iPhone

Якщо поспішайте, але потрібно дуже швидко зарядити iPhone, у жодному разі не користуйтеся бездротовою зарядкою. Технологія Qi не ідеальна: смартфон може заряджатися близько двох годин, тоді як на зарядку з дроту йде значно менше. А може взагалі не зарядитися! Багато разів звертав увагу на те, що iPhone, залишений на ніч, на ранок намагався зарядитися, але щось пішло не так: на індикаторі було близько 70%, хоча спочатку було 25.

До того ж телефон постійно гарячий — через те, що він і зарядна станція стикаються, порушується циркуляція повітря, тому тепло не йде. В цьому випадку дуже рятує зарядка MagSafe, але і вона обмежена лише 15 Вт. До того ж, бездротова зарядка через сильне нагрівання прискорює знос , тому найкращий спосіб не вбити акумулятор iPhone – використовувати бездротову зарядку якомога рідше і хоча б знімати чохол. Про це нижче.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чи потрібно знімати чохол під час заряджання Айфона

Обов’язково зніміть чохол, коли iPhone на зарядці. Для ідеальної зарядки потрібно не допустити нагріву iPhone, чохол же цьому перешкоджає. Правда, не про всі аксесуари: наприклад, тонкі пластикові накладки не викликають перегріву, так як не прилягають щільно до корпусу. А ось силіконові чохли, навпаки, здатні розжарити ваш iPhone.

До речі, щільні чохли можуть стати причиною повільної бездротової зарядки або її відсутності: тому виною алюмінієві вставки або товщина аксесуара, тоді як дальність бездротової зарядки складає всього 4 см – у цьому випадку, буквально кожен міліметр на рахунку.

Для чого потрібний режим енергозбереження на iPhone

Багато хто ігнорує економію заряду на Айфоні і вважає, що від неї смартфон розряджається лише швидше. На щастя, ця функція працює інакше. До речі, вона також рятує і допомагає зарядити iPhone швидше : через те, що знижується тактова частота процесора, мережна активність, обмежується робота деяких функцій (наприклад, iCloud), а час автоблокування знижується до 30 секунд. Після 80% заряду режим енергозбереження вимкнеться. Серйозного приросту швидкості зарядки не чекайте – вдасться заощадити 16-20 хвилин, якщо ще не користуватися телефоном, хоча іноді і це рятує.

Стільниковий зв’язок дуже сильно впливає на заряд батареї. Недарма рекомендується включати авіарежим у поїздці, коли немає мережі, або на ніч: так iPhone у фоновому режимі розірве мережеве підключення або його не шукатиме. Такий режим буде навіть кориснішим, ніж економія заряду хоча б через те, що авіарежим не відключиться на 80%. А якщо ще й залишити iPhone у спокої і використовувати адаптер для швидкої зарядки, то телефон зарядиться дуже швидко. За особистими спостереженнями, з нуля до 100% iPhone SE заряджається на 25-27 хвилин швидше.

Яким адаптером заряджати iPhone

Вважається, що Apple правильно зробила, що прибрала з комплекту старий блок на 5 Вт, адже іноді він просто заряджав Айфон у зворотний бік! Краще доплатити пару сотень за швидку зарядку 20 Вт, а якщо потрібно швидко зарядити Айфон , краще відключити оптимізовану зарядку в налаштуваннях. У будь-якому випадку, в обох варіантах смартфон під час зарядки краще не чіпати (і дотримуватися рекомендацій вище). Щоправда, потужність зарядки не завжди рятує – все залежить від профілів. Справа в тому, що не iPhone точно не буде швидко заряджатися, якщо ви використовуєте адаптер MacBook.

І невелика особиста порада: iPhone не зарядиться швидко від ноутбука. Скільки б я не намагався підключати його до ПК, зарядка по 10 хвилин стоїть на місці або додається по 1%. Отже, це явно найгірший спосіб зарядити iPhone.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.