Чому виробники не встановлюють роз’єм для навушників на сучасні телефони

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

У топових моделях смартфонів сьогодні ви не знайдете вже роз’єм для гарнітури – підключити до них навушники можна лише через Bluetooth. Але чому така тенденція взагалі виникла?

Реклама

Сьогодні провідні виробники мобільних пристроїв встановлюють роз’єм для навушників в основному на бюджетні версії смартфонів. Якщо так піде й надалі, то за кілька років до більшості телефонів можна буде підключити лише бездротові навушники. Але чому взагалі так відбувається?

На думку користувача iXBT.com, це пов’язано із трьома факторами.

  1. Просування бездротових навушників . Наприклад, так зробила компанія Apple. Вони прибрали роз’єм в iPhone, щоб люди стали більше купувати AirPods. Причому представники компанії відзначають, що така зміна дає можливість апарату отримати захист за стандартом IP67, однак у Galaxy S7 з роз’ємом для навушників теж є захист, причому за стандартом IP68.
  1. Відмова від застарілих технологій . Більшість виробників вважають, що дротяні пристрої – це вже минуле століття і їх повинні замінити бездротові навушники. Однак на сьогодні за звучанням все ж краще виявляються провідні.

  2. Нестача місця всередині смартфона . Вільний простір виробники зазвичай використовують, щоб помістити на ньому якісь датчики або встановити потужнішу батарею.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ