Статті

Як iOS 16 змусить вас перейти Android

Share

Оновлення iOS – це завжди круто. Незалежно від того, як багато нових функцій містить черговий апдейт, тішить сам факт його виходу. Адже якщо твій iPhone отримав його, значить, він ще не старий і проживе щонайменше цілий рік. А якщо в складі оновлення з’являється щось нове, то це зовсім круто. УiOS 16 розробники Apple зробили те, про що їх давно просили, дозволили самостійно налаштовувати екран блокування так, як нам подобається. Щоправда, саме через нього багато хто, ймовірно, захоче піти на Android .

Насправді, круто, що ми тепер зможемо налаштовувати екран блокування iPhone так, як нам подобається. Додайте потрібні віджети, змініть компонування елементів інтерфейсу на Локскріні або просто виведіть на нього мініатюру програми, за якою ви хочете стежити в реальному часі. У iOS 16 немає майже нічого неможливого. Але в цьому й заковика.

Виявляється, розширеним налаштуванням екрана блокування в iOS 16 вирішили скористатися рекламні агенції. Ну а що? Вивів на Локскрін банер товару, що просувається, і збираєш собі реакції і переходи. Спочатку користувачі поплюються, а потім звикнуть. Очевидно, так вони й думали. Втім, про все по порядку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Налаштування екрана блокування — iOS 16

Впровадити рекламу на екран блокування завдяки iOS 16 буде неважко. Якщо користувач вирішить додати віджет або вікно Live Action на локскрин, то на ньому автоматично може з’явитися реклама. Компанія Glance вже займається розробкою відповідної механіки, що розміщує банери на екрані блокування Айфонів c iOS 16.

Поки що не дуже зрозуміло, за яким принципом реклама з’являтиметься на екрані блокування наших Айфонів, але сумніватися, що вона там з’явиться майже не доводиться. Вся справа в тому, що абсолютна більшість сучасних програм поширюються або за підпискою, або безкоштовно, але з рекламою. Розробники розміщують її там самостійно, а заручаються підтримкою рекламних мереж.

Від самих розробників, по суті, нічого і не потрібно: тільки підключити додаток до вже створеної та налагодженої рекламної мережі. А вона відстежуватиме користувача, аналізуватиме його інтереси та демонструватиме йому рекламу тих товарів та послуг, які можуть його зацікавити. Це дуже просунута система, для якої не важко буде з’явитися і на екранах блокування.

Найгірше в цій історії те, що ви фактично не зможете відключити рекламу. Доки ви користуєтеся хоч якимось віджетом або мініатюрою програми на екрані блокування , банери майже напевно з’являтимуться, якщо їх розробники співпрацюють з рекламними мережами. Тому єдиний спосіб позбавитися реклами — відключити всі віджети, і зробити екран блокування порожнім.

Реклама у додатках на iOS

Але тут ми постаємо перед складним вибором. З одного боку, у нас є можливість зробити свій iPhone зручнішим, винісши на екран блокування якийсь віджет, але натомість дивитися рекламу від розробника цієї програми. А з іншого, ми можемо не дивитися цю рекламу, але й фактично не мати можливості користуватись головним нововведенням iOS 16. Що гірше – питання відкрите.

Чи Apple заборонятиме розміщення реклами у віджетах додатків для екрана блокування? Навряд чи. Тому що, якщо позбавити розробників можливості заробляти на рекламі, вони просто перестануть розвивати свій софт. Вже віджети вони точно приберуть, зробивши гірше за підсумками тільки користувачам. А Apple, яка так довго працювала над кастомізацією Локскріну, це точно не треба.

Природно, Apple може прописати якісь правила розміщення реклами у віджетах . Але розробники майже напевно знайдуть спосіб у будь-якому разі опублікувати її. Навіть якщо вони не просуватимуть кошти для збільшення всього і вся, то напевно якісь події чи заходи вони точно продекламують. А нам з вами якась різниця, яку рекламу дивитися, якщо можливості відмовитися від неї все одно немає?

У результаті ми отримаємо iPhone, який фактично навіть гірший, ніж Xiaomi. Адже якщо MIUI дозволяє відключити рекламу , оскільки вона вбудована в систему, то iOS зробити це навряд чи дозволить. Максимум, на що можна розраховувати, – це відключення націлювання. Але глобально це нічого не змінить. А значить, перспектива відходу на Android вже не виглядає такою божевільною.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iOS
  • Останні записи

    Apple представила нову функцію iOS 18, яка позбавить вас від захитування в автомобілі

    Компанія Apple представила першу хвилю нових функцій iOS 18, які з'являться пізніше цього року. Йдеться…

    17.05.2024

    Android 15 отримав значно більше функцій безпеки та конфіденційності

    Android 15 отримає більше функцій безпеки та конфіденційності, які мають краще захистити кінцевих користувачів. Протягом…

    16.05.2024

    Оперативна пам’ять смартфона: що це і на що вона впливає

    Сьогодні користувач, який вирішив купити новий телефон, вибирає відповідний із тисяч варіантів. Вони відрізняються за…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Asus ROG Ally X може отримати 24 ГБ пам’яті LPDDR5X

    Представники видання The Verge нещодавно змогли особисто ознайомитися з майбутньою портативною ігровою консоллю Asus ROG…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Nintendo Switch 2 перевершить Xbox Series S за якістю текстур

    Вважається, що у недалекому майбутньому портативний ігровий консолі Nintendo Switch 2 обсяг оперативної пам'яті типу…

    16.05.2024

    Microsoft анонсувала незвичайний геймпад-трансформер для Xbox

    На ньому можна розмістити всі компоненти у будь-якому порядку. Така можливість потрібна геймерам із обмеженими…

    16.05.2024