Чому звичайний iPad – найкращий варіант планшета прямо зараз

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2020 році продажі планшетів та ноутбуків ставили рекорди через переведення половини світу на віддалення. Але після зняття обмежень все почало повертатися в колишнє русло. Відіграв роль ще й той фактор, що подібні пристрої купуються далеко не на рік і навіть не на три. Реальний життєвий цикл планшетів складає чотири роки. Деякі користувачі примудряються використовувати їх ще довше, тому що не задіяні навіть половини їх ресурсів. У зв’язку з цим часто виникає питання: а чи варто переплачувати за iPad Pro і Air чи буде достатньо простого iPad ?

Два роки тому я придбав звичайний iPad 7-го покоління і в цьому матеріалі розповім, чи через два роки його продуктивності, чого не вистачає і чи варто звертати увагу на класичну версію планшета в 2022 році.

Який iPad купити

Два роки тому гостро постало питання про купівлю планшета для поїздок та будинку. Передбачалося дивитися на ньому фільми, читати книги, переглядати веб-сторінки та грати в іграшки на кшталт «три в ряд». Нічого важливого робити на ньому не потрібно, тому iPad Pro відпав сам собою. Хоч дизайн його мені дуже подобається, але сенсу переплачувати за подібну продуктивність і не використовувати її було дивно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У середині 2020 року ще не було представлено iPad Air 4-го покоління у безрамковому дизайні iPad Pro . Тому вибір був простий: iPad Air 3 або iPad 7. Обидва з кнопкою «Додому» та рамками навколо екрана. На користь Air говорив потужніший процесор, проте ціна була більшою. За звичайний iPad була низька вартість, але старий процесор ще від iPhone 7. У результаті було вирішено заощадити та взяти класичний iPad 7-го покоління.

На сьогоднішній день навіть на процесорі шестирічної давності та з 3 Гб оперативної пам’яті планшет почувається досить впевнено. Спокійно підтримує кілька програм у режимі Split View і Slide Over. Так, у разі відкриття великої кількості вкладок у браузері деякі сторінки перезавантажуються через якийсь час, але поки що це жодного разу не принесло жодних проблем. А найголовніше, що можна на ньому грати і в важчі ігри, ніж «три до ряду». Звичайно, не на максимальних налаштуваннях, але все ж таки можна.

Що найбільше тішить, так це велика кількість аксесуарів. Адже до дев’ятого покоління форм-фактор не змінився, а значить і фірмова клавіатура Smart Keyboard теж до нього підійде. Я подібним рішенням не користуюся через його вартість, а просто підключив до iPad стару мишу та клавіатуру від iMac, але може бути комусь це буде цікаво.

Але найголовніше – це час автономної роботи. Весь світловий день планшет проводить із підключеними за Bluetooth аксесуарами та на мережі Wi-Fi. Протягом дня я набираю на ньому приблизно 10-12 тисяч символів, збираю з картинками до статті та додаю на сайт. Іноді доводиться встановлювати та тестувати програми. До кінця дня залишається 30-40% заряду, що я вважаю чудовим результатом. Планшет перетворився на робочого конячка, без якого я як без рук. І він мене жодного разу не підводив.

Єдине, чого мені іноді не вистачає, — це великого екрану. Діагональ 10,2 дюйма в цілому не маленька, але хотілося б щось в районі 11 або взагалі 12 дюймів для моїх повсякденних завдань.

iPad 9 – ціна

Актуальною моделлю зараз є iPad 9-го покоління . У нього вже на порядок потужніший процесор. А13 Bionic проти A10 Fusion в iPad 7. Нагадаю, що процесор A13 встановлювався в лінійку iPhone 11 . Той самий обсяг оперативної пам’яті — 3 Гб. Фронтальна камера стала ширококутною і підтримує відстеження руху. А базова версія отримала 64 Гб убудованої пам’яті. Так, цього не дуже багато, щоб узяти з собою велику кількість фільмів у відпустку, але для базових потреб цілком достатньо.

Найголовніше, що час роботи залишився тим самим. І той самий великий вибір різних аксесуарів, починаючи від чохлів і закінчуючи різними клавіатурами. Вартість за версію на 64 Гб з Wi-Fi зараз становить майже 15 тисяч гривень. Вона, звичайно, не гуманна в порівнянні з тим, скільки він коштував на старті продажів.

Але якщо у вас є необхідність придбати планшет саме зараз, то iPad 9 стане чудовою покупкою на довгі роки. Потужності процесора вистачить для більшості повсякденних завдань і не доведеться переплачувати за Pro і Air планшети. Дивлячись на свій iPad 7 , можу точно сказати, що, купивши зараз актуальний iPad 9 мінімум чотири роки, можете не замислюватися про новий пристрій. Загалом, щиро раджу до покупки. Думаю, що ви не розчаруєтесь. Apple справді вміє робити планшети.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.