Два простих способи придумати надійний пароль для соцмереж та пошти

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Для того, щоб знизити ймовірність злому сторінки в соціальних мережах або електронної пошти, потрібно встановити для входу до облікового запису правильний пароль. Створити його можна двома способами.

Реклама

На думку користувача порталу iXBT.com, насамперед для безпеки облікового запису потрібно придумати надійний пароль. Зазвичай люди вибирають як такий пароль зрозумілий їм набір цифр (на кшталт дати народження, номера квартири тощо). Але насправді у складному і по-справжньому надійному паролі мають бути цифри у випадковому порядку, різні знаки, великі літери. Приклад: YgIh^3£i4%rJqyBo80.

Для створення пароля можна скористатися спеціальною програмою. Проте звернутися до неї та зберігати там свої паролі готові не всі. На цей випадок є ще два варіанти.

  1. Пароль із фрази, що запам’ятовується . Такою фразою, наприклад, може бути рядок із пісні: «Щоб знову посміхатися, потрібна комбінація правильних нот». Далі потрібно взяти перші літери кожного слова і скласти їх нове слово (Чоункпн), потім з допомогою сервісу трансліту тексту замінити російські літери на латинські, далі – додати різні знаки на кшталт #, , $. В результаті вийде таке: #С0h1u2n3k4p5n .
  2. Пароль за назвою сайту чи сервісу . Візьміть назву сайту, для якого вигадуєте пароль, і напишіть цю назву задом наперед. Наприклад, якщо це буде YouTube, то в результаті вийде ebuTuoY. Далі необхідно після кожної літери вставити різні цифри (можна використовувати дату народження), а потім знову додати символи. Результат цього разу буде таким: #e1b3u1T9u8o9Y*.
Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ