Статті

Що робити, якщо iPhone перегрівся на сонці

Share

У більшість міст нашої країни прийшло справжнє спекотне літо, а разом з ним для користувачів смартфонів та планшетів прийшли проблеми з перегріванням їх пристроїв. Дуже приємно відправитися кудись на природу і посидіти в інтернеті на свіжому повітрі, почитати улюблені книги з екрану свого гаджета, подивитися фільм або просто попрацювати. Окреме задоволення – зробити все це на березі якоїсь водойми під сонечком.

Однак подібна експлуатація зовсім несприятливо може позначитися на ваших пристроях. У цьому матеріалі ми розглянемо, як можна не допустити перегріву вашого айфона або айпада. І що робити, якщо пристрій вимкнувся з відповідним повідомленням.

Як не допустити перегрів iPhone

Найкрутіша порада, яку я коли-небудь чув, щоб уникнути перегріву смартфона або планшета на вулиці, — це не брати із собою жодного з цих пристроїв. Нічого страшного не станеться, якщо кілька годин вас не буде в мережі. З одного боку, це слушна порада, але з іншого — не всі можуть собі дозволити навіть на кілька годин залишитися поза зоною доступу. В одних маленькі діти, в інших літні батьки, в третіх робота. Все це накладає певну відповідальність та змушує навіть на відпочинку залишатися онлайн.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо так вийшло, що, вирушаючи на відпочинок, ви взяли з собою iPhone або iPad, то виконайте наступні рекомендації, щоб ваш пристрій не зловило перегрів:

  • Не викладайте смартфон на передню панель автомобіля, коли їдете за кермом. Через лобове скло в машину потрапляє найбільше сонячних променів, адже тонувати його не можна. Нагрівається сама панель, а разом із нею і все, що там лежить. Краще приберіть пристрій кудись у ящик рукавички або взагалі не діставайте з кишень. У будь-якому випадку користуватися смартфоном за кермом небезпечно.
  • Перебуваючи під прямим сонячним промінням, не заряджайте ваш гаджет. Навіть використання Powerbank не захистить вас від перегріву. Будь-яка зарядка підвищує температуру пристрою, тому краще ці маніпуляції зробити заздалегідь.
  • Чи не грайте. Це стосується не лише якихось важких ігор, а всіх у принципі. Будь-яка гра підвищує навантаження на процесор, а той, своєю чергою, нагрівається. Мало того, що відбувається нагрівання зовні, так ще й завдяки. Імовірність відключення за такого сценарію використання максимальна.
  • Вимкніть автоматичну яскравість та регулюйте її самі. Під прямим сонцем датчик освітлення автоматично викручує її на максимум, щоб інформація читалася. Сучасні смартфони в автоматичному режимі можуть досягати значно більших показників, ніж у ручному. Через те, що сонце навколо буде постійно, зниження яскравості автоматично не відбудеться, і смартфон або планшет витрачатиме на це величезну кількість енергії та перегріватиметься.
  • Не залишайте ваш смартфон на вулиці під прямим сонцем. Де б ви не знаходилися, чи то пляж чи дача, намагайтеся тримати пристрій у тіні. Якщо тіньового місця немає, то приберіть у рюкзак або прикрийте рушником.

Всі ці поради допоможуть вам уникнути перегріву вашого Айфона або Айпада і не залишитися без зв’язку в самий невідповідний момент.

Айфон перегрівся і не вмикається

Якщо так вийшло, що перегрів все ж таки відбувся і пристрій перейшов у відповідний режим, то не панікуйте. Просто необхідно прибрати його в прохолодне місце, де не дістане сонце. Якщо такого місця немає, то принаймні просто ізолюйте від прямих променів. Не треба прибирати смартфон чи планшет у морозилку, як радять деякі умільці. Різкий перепад температур може негативно вплинути на пристрій.

Для охолодження знадобиться деякий час, і ваш гаджет автоматично повернеться до робочого стану. Якщо ви знаєте, що пристрій вже досить прохолодний, але ним як і раніше не можна скористатися, то тут, на жаль, шлях тільки в сервісний центр. Такі ситуації трапляються дуже рідко. Найчастіше все закінчується повним поверненням Айфона до життя. Найголовніше в очікуванні зниження температури смартфона – у жодному разі не ставте його на зарядку. Це може значно збільшити час повернення до робочих температур.

Завжди пам’ятайте, що діапазон температур, в якому можна експлуатувати Айфон, – від 0 до 35 градусів Цельсія. Можливо, саме цей факт дозволить не доводити свої гаджети до вимкнення. Користуйтеся своїми пристроями насолоду і дивіться на світ не через камеру вашого смартфона. Найчастіше ми забуваємо через це відчувати справжні емоції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: поради
  • Останні записи

    OpenAI спростував чутки про створення пошуковика – конкурента Google

    Минулого тижня інформагентство Reuters із посиланням на неназвані джерела повідомило, що компанія OpenAI нібито готується…

    11.05.2024

    Нічна зарядка смартфона – небезпечна чи ні

    Як зручно заряджати мобільний телефон вночі! Навіть якщо ввечері рівень заряду акумулятора близький до нуля,…

    11.05.2024

    Чи можна заряджати звичайний телефон швидкою зарядкою

    Що буде, якщо підключити телефон або смартфон, який не підтримує швидке заряджання, до зарядного пристрою…

    11.05.2024

    З якими моделями iPad працює Apple Pencil Pro

    Кілька днів тому Apple представила свій четвертий розумний олівець — Apple Pencil Pro. Оскільки тепер…

    11.05.2024

    ChatGPT може з’явитися в iPhone

    Apple та OpenAI завершують узгодження умов договору про використання функцій ChatGPT в iOS 18, пише Bloomberg з…

    11.05.2024

    Штучний інтелект навчився обманювати людей

    Чимало систем штучного інтелекту (ШІ) вже навчилися обманювати людей. Це стосується навіть тих систем, які…

    11.05.2024