Що робити, якщо iPhone перегрівся на сонці

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

У більшість міст нашої країни прийшло справжнє спекотне літо, а разом з ним для користувачів смартфонів та планшетів прийшли проблеми з перегріванням їх пристроїв. Дуже приємно відправитися кудись на природу і посидіти в інтернеті на свіжому повітрі, почитати улюблені книги з екрану свого гаджета, подивитися фільм або просто попрацювати. Окреме задоволення – зробити все це на березі якоїсь водойми під сонечком.

Реклама

Однак подібна експлуатація зовсім несприятливо може позначитися на ваших пристроях. У цьому матеріалі ми розглянемо, як можна не допустити перегріву вашого айфона або айпада. І що робити, якщо пристрій вимкнувся з відповідним повідомленням.

Як не допустити перегрів iPhone

Найкрутіша порада, яку я коли-небудь чув, щоб уникнути перегріву смартфона або планшета на вулиці, — це не брати із собою жодного з цих пристроїв. Нічого страшного не станеться, якщо кілька годин вас не буде в мережі. З одного боку, це слушна порада, але з іншого — не всі можуть собі дозволити навіть на кілька годин залишитися поза зоною доступу. В одних маленькі діти, в інших літні батьки, в третіх робота. Все це накладає певну відповідальність та змушує навіть на відпочинку залишатися онлайн.

Якщо так вийшло, що, вирушаючи на відпочинок, ви взяли з собою iPhone або iPad, то виконайте наступні рекомендації, щоб ваш пристрій не зловило перегрів:

  • Не викладайте смартфон на передню панель автомобіля, коли їдете за кермом. Через лобове скло в машину потрапляє найбільше сонячних променів, адже тонувати його не можна. Нагрівається сама панель, а разом із нею і все, що там лежить. Краще приберіть пристрій кудись у ящик рукавички або взагалі не діставайте з кишень. У будь-якому випадку користуватися смартфоном за кермом небезпечно.
  • Перебуваючи під прямим сонячним промінням, не заряджайте ваш гаджет. Навіть використання Powerbank не захистить вас від перегріву. Будь-яка зарядка підвищує температуру пристрою, тому краще ці маніпуляції зробити заздалегідь.
  • Чи не грайте. Це стосується не лише якихось важких ігор, а всіх у принципі. Будь-яка гра підвищує навантаження на процесор, а той, своєю чергою, нагрівається. Мало того, що відбувається нагрівання зовні, так ще й завдяки. Імовірність відключення за такого сценарію використання максимальна.
  • Вимкніть автоматичну яскравість та регулюйте її самі. Під прямим сонцем датчик освітлення автоматично викручує її на максимум, щоб інформація читалася. Сучасні смартфони в автоматичному режимі можуть досягати значно більших показників, ніж у ручному. Через те, що сонце навколо буде постійно, зниження яскравості автоматично не відбудеться, і смартфон або планшет витрачатиме на це величезну кількість енергії та перегріватиметься.
  • Не залишайте ваш смартфон на вулиці під прямим сонцем. Де б ви не знаходилися, чи то пляж чи дача, намагайтеся тримати пристрій у тіні. Якщо тіньового місця немає, то приберіть у рюкзак або прикрийте рушником.

Всі ці поради допоможуть вам уникнути перегріву вашого Айфона або Айпада і не залишитися без зв’язку в самий невідповідний момент.

Айфон перегрівся і не вмикається

Якщо так вийшло, що перегрів все ж таки відбувся і пристрій перейшов у відповідний режим, то не панікуйте. Просто необхідно прибрати його в прохолодне місце, де не дістане сонце. Якщо такого місця немає, то принаймні просто ізолюйте від прямих променів. Не треба прибирати смартфон чи планшет у морозилку, як радять деякі умільці. Різкий перепад температур може негативно вплинути на пристрій.

Для охолодження знадобиться деякий час, і ваш гаджет автоматично повернеться до робочого стану. Якщо ви знаєте, що пристрій вже досить прохолодний, але ним як і раніше не можна скористатися, то тут, на жаль, шлях тільки в сервісний центр. Такі ситуації трапляються дуже рідко. Найчастіше все закінчується повним поверненням Айфона до життя. Найголовніше в очікуванні зниження температури смартфона – у жодному разі не ставте його на зарядку. Це може значно збільшити час повернення до робочих температур.

Завжди пам’ятайте, що діапазон температур, в якому можна експлуатувати Айфон, – від 0 до 35 градусів Цельсія. Можливо, саме цей факт дозволить не доводити свої гаджети до вимкнення. Користуйтеся своїми пристроями насолоду і дивіться на світ не через камеру вашого смартфона. Найчастіше ми забуваємо через це відчувати справжні емоції.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ