Статті

Чи варто купувати iPad Air 4 у 2022 році

Share

Буквально минулого тижня я придбав iPad Air 2020, скориставшись нагодою: не дуже зрозуміло, чи продаватиметься техніка Apple в Росії , скільки вона коштуватиме і найголовніше — чи будуть на неї гроші! Я вперше вибрав передостанній iPad Air, бо до цього користувався лише базовими версіями, тому стало цікаво, в чому ж відмінності та наскільки гарний планшет 2020 року. З’ясувалося, що є як переваги, так і невеликі вади, до яких доведеться звикнути.

Планшет з великим екраном

Останнім планшетом, яким я користувався, був iPad 5 із екраном 9,7 дюйма. Цього завжди здавалося достатньо, але згодом навіть екрана планшета мало, тому я вирішив зупинитися на 10.9 дюйма в iPad Air 4: за рахунок акуратних тонких рамок екран і зовсім здається величезним з незвички і навіть через кілька днів до цього не можеш звикнути. Особисто я вибрав саме Air через відсутність кнопки «Додому», яка відверто набридла за ці роки  без неї планшет став набагато красивішим і зручнішим, а для управління додатками є зручні жести.

Правда, хоч дисплей і має покриття антивідблиску, все одно швидко покривається слідами і дрібними подряпинами. Але немає проблем із яскравістю: навіть при яскравому сонці на екрані видно все. З іншого боку, iPad Air не має повітряного прошарку між матрицею та склом, тому стали більш крихкими. Мабуть, я вперше наклею на iPad захисне скло, щоб уникнути казусів і вам раджу це зробити при покупці.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До речі, в iPad Air є камера. Для відеодзвінків фронталка точно потрібна: якість – цілком собі. Основний без спалаху, для крайніх випадків – теж зійде. В іншому, про їхню наявність згадуєш вкрай рідко.

Який iPad вибрати для роботи

iPad Air 2020 – перший планшет, який я купую виключно для роботи. До цього я купував їх більше для розваг, ігор чи перегляду відео. Друкувати на екрані – сумнівне задоволення, але це краще, ніж зайвий раз тягати з собою ноутбук: вага iPad Air складає всього 458 г, а Huawei Matebook D14 майже втричі більше – 1,38 кг. Натомість продуктивність на рівні: А14 Bionic як ніколи хороший і справляється з усіма відкритими додатками та тонною вкладкою в Safari за рахунок 4 ГБ оперативної пам’яті, принагідно забезпечуючи високу енергоефективність – планшет від Apple не нагрівався ні 2014 року, ні 2022 року.

У моєї подруги iPad 2021, в який встановлений A13 Bionic і 3 ГБ оперативної пам’яті: каже, що при високому навантаженні він все ж таки починає підтуплювати, анімація стає не такою плавною, а iPadOS закриває програми, в результаті чого вони перезапускаються заново. Чи не критично, але в цьому аспекті iPad Air 2020 точно хороший. З цієї ж причини не варто купувати iPad Air 2022, який у невеликих магазинчиках коштує на 5-10 тисяч гривень дорожче, бо в iPad Air 2020 потужності в достатку, якщо не сказати, що в надлишку. А ось ще кілька переваг iPad Air 2020.

  • Планшет із зовнішністю iPad Pro, але без Face ID: не втомлюся повторювати, що Touch ID в кнопці живлення – шикарне рішення, яке давно настав час застосувати в iPhone.
  • Підтримка Apple Pencil 2-го покоління: думаєте, фірмовий стілус Apple не знадобиться? Як би не так! Є безліч речей, для яких він потрібен!
  • Стереодинаміки: дивитися відео зручно, звук став ще якіснішим і об’ємнішим, ніж раніше.
  • Дуже тонкий корпус iPad Air 2020: настільки тонкий, що до цього неможливо звикнути. Без чохла його можна використовувати, але якось моторошно. І так, із чохлами є невелика проблема — про неї розповім нижче.

Недоліки iPad Air 4

З іншого боку, iPad Air дворічної давності має помітні обмеження, порівняно з версією цього року. Найприкріше, що планшету не дістанеться Stage Manager — оновлена ​​багатозадачність iPadOS 16, на яку всі так чекали. Виявляється, річ у тому, що потужності A14 Bionic недостатньо для роботи функції – мінімум потрібен чіп М1. А ще планшет не має підкачування віртуальної пам’яті, яка якраз і дозволяє тримати відкритими до 8 додатків одночасно.

Загалом, у якомусь сенсі iPad Air 4 досі залишається іграшкою, а не повноцінним робочим інструментом. Правда, Apple може це виправити, випустивши урізану версію Stage Manager.

А ще в iPad Air 4 встановлений USB Type-C: щиро кажучи, про це я згадав тільки після того, як замовив планшет. В принципі, це навіть добре — тепер можна заряджати і ноутбук, і iPad одним зарядником. Щоправда, якщо не брати ноутбук у поїздку, то потрібно не забути взяти із собою провід Type-C, щоб iPad було чим зарядити. Хоча батареї при активному використанні вистачає годин на 9 точно.

Аксесуари для iPad Air 4

Якщо для iPhone потрібно вибирати чохол від іншого виробника, бо від Apple вони надто дорогі і не такі вже якісні. Але сторонні чохли для iPad – навпаки, дуже посередні та досить неякісні. Вибрати такий, від якого не віє китайщиною, неймовірно складно. Тому для своїх попередніх iPad я завжди купував практичний Smart Cover – довговічний, зручний та відносно недорогий.

Для iPad Air 4 через особливості конструкції Smart Cover не випустили, замінивши його на Smart Folio : тильною стороною планшет примагнічується до обкладинки і, кажуть, тримається досить надійно. В цілому, як я вже говорив вище, планшет досить тонкий, але обкладинка робить його помітно товстішим, хоч Apple і говорить про інше. Коштує вона чимало – від 4 до 7 тисяч. Не говорю вже про дешеві аналоги Smart Case, у яких магніти з часом виходять з ладу. Один з варіантів – чохол-кишенька, який ідеальний для зберігання, але його не можна використовувати як підставку. Коротше, нормальних чохлів, як на мене, для iPad досі не придумали.

iPad Air 2020 – ідеальний вибір на сьогоднішній день. Відмінна начинка на роки вперед, великий екран, хороший акумулятор і Type-C, який все ж таки є перевагою, а не недоліком. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPad
  • Останні записи

    Перша у світі на Snapdragon G3x Gen 2. Представлена ​​портативна ігрова приставка Ayaneo Pocket S

    Компанія Ayaneo представила свою портативну ігрову приставку Pocket S – першу на ринку на основі…

    27.04.2024

    Monobank оновив застосунок Expirenza: що туди увійшло

    Онлайн-банк monobank на початку квітня оновив дизайн і почав тестувати Expirenza 2.0 – мобільний додаток…

    27.04.2024

    Youtube показуватиме рекламу під час паузи

    Пам'ятаєте, як кілька років тому YouTube прибрав всю рекламу, що нахабно врізалася під час відтворення…

    27.04.2024

    Комп’ютер не підключається до Wi-Fi. Прості способи вирішення проблеми

    Ми настільки звикли завжди і скрізь користуватися Wi-Fi, що сприймаємо його як щось зрозуміле. Проблеми…

    27.04.2024

    Nothing готує ультрабюджетний смартфон CMF Phone

    Суббренд Nothing, CMF, зарекомендував себе на ринку завдяки доступним аксесуарам, таким як бездротові навушники, смарт-годинник…

    27.04.2024

    Samsung Galaxy Watch 7 може отримати сенсор для вимірювання рівня цукру в крові

    Напередодні швидкого анонсу нової серії смарт-годинника Samsung Galaxy Watch 7 в мережі з'явилася інформація про…

    27.04.2024