Названо головні недоліки Windows 10 та 11

Експерт розповів, чим багатьом користувачам не подобаються 10-та та 11-та версії Windows. Таких мінусів чимало.

Багато хто з нас стикався з глюками на Windows. Однак насправді їх буває більше, ніж ви вважаєте. І ось основні їх різновиди.

  1. Проблеми з драйверами. Через це ви, наприклад, можете зіткнутися з «синім екраном смерті». Крім того, при встановленні операційної системи на новий ноутбук з Intel Core 11 покоління установник не бачить SSD. І це не помилка – так спеціально зробив виробник Intel. Також після переустановки WIndows можна виявити в диспетчері пристроїв довгий список невідомих пристроїв, а шукати драйвери потрібно самостійно.
  1. Дизайн програм. Зовнішній вигляд планувальника завдань, монітора ресурсів та інших утиліт залишається тим самим, що й 10 років тому. Причому навіть у Windows 11.

Що ж до оновленої «Панелі управління», то вона стала максимально незрозумілою. Половина налаштувань була перенесена в нові параметри, а половина залишилася в панелі управління.

  1. Масштабування. По суті користувачі сучасних комп’ютерів мають вибір: встановити масштаб на 100 відсотків, але з дрібним шрифтом або більше, але з розпливчастим текстом. Правда, щоб вирішити цю проблему, потрібно самостійно встановити цей параметр у «Додаткових параметрах масштабування», а потім перейти в систему.

  1. Оновлення. Нерідко з’являються новини про те, що після встановлення чергового оновлення у користувачів виникли проблеми з браузерами, різними програмами та ін.
  1. Занадто багато свободи. Наприклад, звичайний користувач може випадково видалити системний файл або встановити програму – “чистильник” реєстру, щоб зробити це автоматично. Це одна з причин, чому Windows так багато проблем.
  1. Телеметрія та стеження.  Через це доводиться встановлювати сторонні програми, щоб блокувати стеження та збирання даних.
  1. Реклама, нав’язування софту. З цим ви зіткнетеся відразу ж після встановлення Windows 10. Видаляти цей софт доведеться вручну.
  1. Уповільнення роботи та ізоляція ядра. В останніх версіях на 20-30 відсотків знижується швидкість роботи системи. Відбувається це рахунок функції «Ізоляція ядра», завдяки якій забезпечується додаткова безпека.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я