Статті

Зависає телефон під час дзвінка. Що робити

Share

Смартфони зробили наше життя зручнішим, щоб не доводилося носити документи або додаткові пристрої, адже все є в телефоні. Щоправда, дещо все ж таки пішло не так: наприклад, смартфон може зависнути під час гри , в результаті чого доведеться розгубити весь прогрес і якимось чином повернути телефон до життя. Залежно від виробника це може відбуватися з різною частотою, але гірше, якщо телефон зависає під час розмови – тут уже хоч-не-хоч розумієш, що простіше було б мати кнопкову дзвонилку, у якої таких проблем немає. Втім, розберемося, що робити, якщо смартфон завис під час дзвінка і як це виправити.

Телефон зависає на вхідному дзвінку

Напевно, кожен власник смартфона рано чи пізно звертав увагу на те, що іноді смартфон зависає на дзвінку: дисплей, як і кнопки на корпусі, не реагують на натискання, в результаті чого не виходить відповісти на дзвінок і навіть перезавантажити смартфон. Що робити?

  • Якщо є можливість, зніміть батарею зі смартфона та перезапустіть його, а потім перевірте обсяг вільної пам’яті на телефоні.
  • Якщо смартфон не реагує на натискання , спробуйте утримувати кнопку довше, щоб він перезавантажився. Зазвичай це допомагає, якщо серйозної помилки.
  • У випадку, якщо попередній спосіб не допоміг, спробуйте утримувати клавішу увімкнення кнопку гучності – спосіб перезавантаження Android-смартфон зазвичай виручає в непередбачених ситуаціях.
  • Також експерти рекомендують дістати сім-карту, якщо телефон глючить під час вхідного виклику: в результаті цього система скинути дзвінок, видасть помилку сім-карти і телефон прийде до тями.

До речі, у багатьох випадках зависання телефону під час дзвінка пов’язують саме з неякісною сім-картою або її самостійним обрізанням до потрібних розмірів – це одна з причин, коли потрібно змінювати сім-карту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Глючить телефон під час дзвінка

Іноді телефон може зависати при вихідному виклику : ви вибираєте потрібний контакт, після чого в прямому сенсі завмирає, продовжує світитися, але екран не реагує на натискання. Смартфон може перебувати в такому стані, доки не розрядиться. Що робити?

  • Смартфон зависає при відеодзвінку: ймовірно, якість сигналу погіршилася. Спробуйте підключитися до Wi-Fi або використовувати іншу програму.
  • Спробуйте скинути налаштування мережі на смартфоні та перезавантажити його, щоб конфігурація підключення оновилася.
  • Очистіть кеш програми «Телефон»: для цього потрібно зайти в налаштування, вибрати програму «Телефон» та натиснути «Очистити кеш».
  • Спробуйте закрити всі відкриті програми, щоб звільнити оперативну пам’ять.
  • Одночасно на ваш смартфон може надійти одразу два або три дзвінки. Скажімо, два по телефону і один із WhatsApp. У цьому випадку смартфон може почати зависати, тому один із викликів краще скинути.

Іноді смартфон зависає під час отримання великої кількості push-повідомлень: цим страждають недорогі смартфони, що мають слабкі характеристики. Просто відключіть повідомлення програм у налаштуваннях або вимкніть інтернет, щоб вони не заважали.

Чому смартфон зависає під час дзвінка

Зависання смартфона під час роботи або дзвінків – цілком звичайна справа. Пояснити це можна кількома причинами.

  • У більшості випадків зависання пов’язують із нестачею пам’яті у смартфоні або збоєм у роботі системи. У цих випадках рекомендують оновитися до актуальної версії ОС або видалити бета-версію , якщо раптом їй користуєтеся: як відомо, вони нестабільні, тому можуть у прямому сенсі ламати смартфон. Під підозру також підпадають і кастомні версії прошивок, які по-різному впливають на роботу смартфона.
  • Крім того, зверніть увагу на роботу програм: деякі з них краще відключити або видалити зі смартфона. Наприклад, служби, що не використовуються, що працюють у фоновому режимі: на прикладі смартфонів Xiaomi ми розповідали, які можна відключити і як це зробити правильно.
  • Давно користуєтеся смартфоном і заряджаєте його абияк? Ймовірно, акумулятор став непридатним, а відбивається це саме під час дзвінків: як відомо, в цей момент смартфон витрачає чимало енергії за рахунок використання мережі. Якщо ємність батареї впала нижче 80%, її потрібно замінити, щоб таке не повторювалося.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: поради
  • Останні записи

    Huawei Pura 70, Pura 70 Pro та Pura 70 Ultra виходять у Європі: названо ціни

    Компанія Huawei презентувала свої смартфони серії Pura 70 на міжнародних ринках. У серію входять Pura…

    03.05.2024

    Тім Кук анонсував власний штучний інтелект Apple, який затьмарить решту нейромереж

    Під час сьогоднішнього звіту про доходи та збитки за другий фінансовий квартал 2024 року генеральний…

    03.05.2024

    Фахівці назвали причину частих поломок смартфонів: ніколи так не робіть

    Коли говорять про безепеку гаджетів, часто рекомендують правильно заряджати батарею, тримати подалі від води та…

    03.05.2024

    Apple відзвітувала за 2 квартал 2024 року, а Тім Кук розповів про роботу над ШІ

    Сьогодні вночі компанія Apple оголосила фінансові результати за другий фінансовий квартал 2024 року, який відповідає першому цьогорічному…

    03.05.2024

    7 налаштувань конфіденційності Telegram, які варто увімкнути негайно

    Поки невідомо, як довго ми ще можемо користуватися месенджером Telegram, у зв’язку з останніми подіями,…

    03.05.2024

    Функції штучного інтелекту в iOS 18 повинні принести нові можливості роботи в інтернеті

    Очікування щодо майбутньої операційної системи iPhone цього року надзвичайно високі. Після того, як Google і…

    03.05.2024