Зависає телефон під час дзвінка. Що робити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони зробили наше життя зручнішим, щоб не доводилося носити документи або додаткові пристрої, адже все є в телефоні. Щоправда, дещо все ж таки пішло не так: наприклад, смартфон може зависнути під час гри , в результаті чого доведеться розгубити весь прогрес і якимось чином повернути телефон до життя. Залежно від виробника це може відбуватися з різною частотою, але гірше, якщо телефон зависає під час розмови – тут уже хоч-не-хоч розумієш, що простіше було б мати кнопкову дзвонилку, у якої таких проблем немає. Втім, розберемося, що робити, якщо смартфон завис під час дзвінка і як це виправити.

Телефон зависає на вхідному дзвінку

Напевно, кожен власник смартфона рано чи пізно звертав увагу на те, що іноді смартфон зависає на дзвінку: дисплей, як і кнопки на корпусі, не реагують на натискання, в результаті чого не виходить відповісти на дзвінок і навіть перезавантажити смартфон. Що робити?

  • Якщо є можливість, зніміть батарею зі смартфона та перезапустіть його, а потім перевірте обсяг вільної пам’яті на телефоні.
  • Якщо смартфон не реагує на натискання , спробуйте утримувати кнопку довше, щоб він перезавантажився. Зазвичай це допомагає, якщо серйозної помилки.
  • У випадку, якщо попередній спосіб не допоміг, спробуйте утримувати клавішу увімкнення кнопку гучності – спосіб перезавантаження Android-смартфон зазвичай виручає в непередбачених ситуаціях.
  • Також експерти рекомендують дістати сім-карту, якщо телефон глючить під час вхідного виклику: в результаті цього система скинути дзвінок, видасть помилку сім-карти і телефон прийде до тями.

До речі, у багатьох випадках зависання телефону під час дзвінка пов’язують саме з неякісною сім-картою або її самостійним обрізанням до потрібних розмірів – це одна з причин, коли потрібно змінювати сім-карту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Глючить телефон під час дзвінка

Іноді телефон може зависати при вихідному виклику : ви вибираєте потрібний контакт, після чого в прямому сенсі завмирає, продовжує світитися, але екран не реагує на натискання. Смартфон може перебувати в такому стані, доки не розрядиться. Що робити?

  • Смартфон зависає при відеодзвінку: ймовірно, якість сигналу погіршилася. Спробуйте підключитися до Wi-Fi або використовувати іншу програму.
  • Спробуйте скинути налаштування мережі на смартфоні та перезавантажити його, щоб конфігурація підключення оновилася.
  • Очистіть кеш програми «Телефон»: для цього потрібно зайти в налаштування, вибрати програму «Телефон» та натиснути «Очистити кеш».
  • Спробуйте закрити всі відкриті програми, щоб звільнити оперативну пам’ять.
  • Одночасно на ваш смартфон може надійти одразу два або три дзвінки. Скажімо, два по телефону і один із WhatsApp. У цьому випадку смартфон може почати зависати, тому один із викликів краще скинути.

Іноді смартфон зависає під час отримання великої кількості push-повідомлень: цим страждають недорогі смартфони, що мають слабкі характеристики. Просто відключіть повідомлення програм у налаштуваннях або вимкніть інтернет, щоб вони не заважали.

Чому смартфон зависає під час дзвінка

Зависання смартфона під час роботи або дзвінків – цілком звичайна справа. Пояснити це можна кількома причинами.

  • У більшості випадків зависання пов’язують із нестачею пам’яті у смартфоні або збоєм у роботі системи. У цих випадках рекомендують оновитися до актуальної версії ОС або видалити бета-версію , якщо раптом їй користуєтеся: як відомо, вони нестабільні, тому можуть у прямому сенсі ламати смартфон. Під підозру також підпадають і кастомні версії прошивок, які по-різному впливають на роботу смартфона.
  • Крім того, зверніть увагу на роботу програм: деякі з них краще відключити або видалити зі смартфона. Наприклад, служби, що не використовуються, що працюють у фоновому режимі: на прикладі смартфонів Xiaomi ми розповідали, які можна відключити і як це зробити правильно.
  • Давно користуєтеся смартфоном і заряджаєте його абияк? Ймовірно, акумулятор став непридатним, а відбивається це саме під час дзвінків: як відомо, в цей момент смартфон витрачає чимало енергії за рахунок використання мережі. Якщо ємність батареї впала нижче 80%, її потрібно замінити, щоб таке не повторювалося.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.