Статті

Як продовжити життя батареї iPhone

Share
Час читання: 2 хв.

Найбільше нас турбує автономність смартфона. Саме вона найчастіше підштовхує до придбання нового девайсу, оскільки згодом навіть найякісніший акумулятор виживає свій ресурс. Чи можна уповільнити процес старіння батареї та прокачати час роботи смартфона, розберемо у цій статті.

Характеристики батареї

У базовій версії iPhone стоїть літій-іонний акумулятор. Але звернемося до реальних показників. За заявами тестерів, цього вистачає на 6-10 годин активної роботи смартфона на максимальній яскравості. Заряджання займає близько двох годин, при використанні адаптера на 15 Ватт.

Способи заряджання

Рекомендується використовувати тільки оригінальні кабелі та зарядні пристрої, оскільки вони точно розраховані під характеристики вашого смартфона. Найнешкідливіше, до чого може призвести використання сторонніх аксесуарів – переривання заряджання.

iPhone 12 можна заряджати як через Lightning, так і за допомогою нової технології Meg Safe. Максимальна потужність зарядки через кабель – 20 Ватт, бездротовим адаптером – 15. Це не сильно впливає на швидкість і якість зарядки, тому вибирайте найбільш зручний для вас спосіб.

Як продовжити життя акумулятора

Кожна літій-іонна батарея розрахована на 500 циклів заряду-розряду. За дотримання правил зарядки. Цього вистачить приблизно на рік-півтора, після чого ємність батареї почне знижуватися. Перевірити максимальну ємність батареї можна в налаштуваннях. Функція знаходиться в розділі “Стан акумулятора”. Вона у відсотках відобразить кількість доступної ємності від початкової.

Тепер перейдемо до основних правил збереження батареї:

  • Уникайте критичних температур. Оптимальна до роботи температура становить близько 20 градусів. При морозах, що раптово настали, намагайтеся якомога рідше діставати телефон з кишені. А у разі усталеної спеки не допускайте тривалого впливу тепла на телефон.
  • Заряд-розряд. Інформація про те, що новий телефон потрібно обов’язково тричі повністю розрядити та зарядити вже давно вважається міфом. Але є одне правило, яке впливає на ресурс батареї. Намагайтеся утримувати заряд на середньому рівні. При 40-50% телефон можна ставити на зарядку, а після досягнення 90% – відключати.

Щоб продовжити роботу айфона протягом дня, дотримуйтесь простих правил:

  • Зменште яскравість або увімкніть автоматичне налаштування. Екран – головний споживач енергії.
  • За можливості використовуйте Wi-Fi. Він витрачає набагато менше, ніж мобільний інтернет.
  • Вимкніть служби геолокації. Багато програм постійно у фоновому режимі запитують доступ до вашого розташування, що також витрачає багато заряду.
    Ці прості поради щодо збереження батареї допоможуть вам продовжити термін життя смартфона та оптимізувати його автономність.
Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: AppleiPhone
  • Останні записи

    Професійний фотограф розкритикував можливості камери iPhone 16 Pro

    Відомий американський фотограф Тоні Нортрап висловив свою критику щодо фотоможливостей нового флагмана Apple, назвавши 48-мегапіксельний…

    20.09.2024

    iPhone 18 Pro може отримати процесор нового покоління преміум-класу

    Галузевий аналітик Мін-Чі Куо в новому прогнозі поділився інформацією про очікувану особливість iPhone 18-ї серії,…

    20.09.2024

    Microsoft випустила версію Windows для мобільних пристроїв Apple

    Компанія Microsoft анонсувала новий додаток Windows, доступний для багатьох популярних мобільних платформ, про що повідомляє…

    20.09.2024

    Процесор Apple A18 Pro в iPhone 16 Pro виявився лише на 13% потужнішим за попередника

    Процесор A18 Pro, що встановлений в iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max, продемонстрував…

    20.09.2024

    Суд скасував штраф у 1,7 мільярда доларів для Google

    Google здобула важливу перемогу в суді, скасувавши штраф у розмірі 1,5 мільярда євро, накладений Європейською…

    20.09.2024

    Стало відомо, коли Android 15 стане доступним для всіх

    Компанія Google вже надіслала код Android 15 до Android Open Source Project (AOSP), але оновлення…

    20.09.2024