Як продовжити життя батареї iPhone

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Найбільше нас турбує автономність смартфона. Саме вона найчастіше підштовхує до придбання нового девайсу, оскільки згодом навіть найякісніший акумулятор виживає свій ресурс. Чи можна уповільнити процес старіння батареї та прокачати час роботи смартфона, розберемо у цій статті.

Реклама

Характеристики батареї

У базовій версії iPhone стоїть літій-іонний акумулятор. Але звернемося до реальних показників. За заявами тестерів, цього вистачає на 6-10 годин активної роботи смартфона на максимальній яскравості. Заряджання займає близько двох годин, при використанні адаптера на 15 Ватт.

Способи заряджання

Рекомендується використовувати тільки оригінальні кабелі та зарядні пристрої, оскільки вони точно розраховані під характеристики вашого смартфона. Найнешкідливіше, до чого може призвести використання сторонніх аксесуарів – переривання заряджання.

iPhone 12 можна заряджати як через Lightning, так і за допомогою нової технології Meg Safe. Максимальна потужність зарядки через кабель – 20 Ватт, бездротовим адаптером – 15. Це не сильно впливає на швидкість і якість зарядки, тому вибирайте найбільш зручний для вас спосіб.

Як продовжити життя акумулятора

Кожна літій-іонна батарея розрахована на 500 циклів заряду-розряду. За дотримання правил зарядки. Цього вистачить приблизно на рік-півтора, після чого ємність батареї почне знижуватися. Перевірити максимальну ємність батареї можна в налаштуваннях. Функція знаходиться в розділі “Стан акумулятора”. Вона у відсотках відобразить кількість доступної ємності від початкової.

Тепер перейдемо до основних правил збереження батареї:

  • Уникайте критичних температур. Оптимальна до роботи температура становить близько 20 градусів. При морозах, що раптово настали, намагайтеся якомога рідше діставати телефон з кишені. А у разі усталеної спеки не допускайте тривалого впливу тепла на телефон.
  • Заряд-розряд. Інформація про те, що новий телефон потрібно обов’язково тричі повністю розрядити та зарядити вже давно вважається міфом. Але є одне правило, яке впливає на ресурс батареї. Намагайтеся утримувати заряд на середньому рівні. При 40-50% телефон можна ставити на зарядку, а після досягнення 90% – відключати.

Щоб продовжити роботу айфона протягом дня, дотримуйтесь простих правил:

  • Зменште яскравість або увімкніть автоматичне налаштування. Екран – головний споживач енергії.
  • За можливості використовуйте Wi-Fi. Він витрачає набагато менше, ніж мобільний інтернет.
  • Вимкніть служби геолокації. Багато програм постійно у фоновому режимі запитують доступ до вашого розташування, що також витрачає багато заряду.
    Ці прості поради щодо збереження батареї допоможуть вам продовжити термін життя смартфона та оптимізувати його автономність.
Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ