Вибираємо ігровий ноутбук: на що важливо звернути увагу

Експерт назвав характеристику ігрових ноутбуків, на яку потрібно насамперед звертати увагу при виборі відповідної моделі.

Чи збираєтеся придбати ігровий ноутбук? Тоді вам потрібно пам’ятати про одне правило. Цей параметр дійсно впливає на продуктивність лептопа в іграх.

Назва даного параметра – TGP , або енергоспоживання графічного процесора та всієї його друкованої плати. Іншими словами, це потужність графічного процесора і те, наскільки надійним є ноутбук. Від TGP залежить, чи надовго вистачить нового лептопа.

Сьогодні виробники, починаючи з GeForce RTX 3000, можуть самі вибирати, на яких частотах і з яким тепловиділенням буде працювати відеочіп. При цьому різниця між конфігураціями з енергоспоживанням 80 Вт, 100 Вт та 130 Вт може бути більшою ніж у 1,5 рази.

Як же правильно вибрати ноутбук за цим параметром? Це залежить від кількох факторів.

Насамперед, якщо ви збираєтеся купувати ігровий лептоп компаній Acer, Asus, Lenovo, MSI, то всю інформацію ви можете знайти на їхніх офіційних сайтах.

Якщо ж на сайті цих характеристик немає, то є інший спосіб. Можна просто скористатися пошуковою системою і визначити TGP по парт-намберу (тобто номеру, який вказує на конфігурацію ноутбука).

Третій варіант – переглянути огляди на YouTube-каналах, пов’язаних з ігровими ноутбуками. З російських каналів це може бути «Лайтовий Критик», із закордонних – Jarrod’s Tech.

Четвертий спосіб – прочитати про все на сайті Notebookcheck. Там ви можете знайти всю інформацію про огляди різних моделей лептопів.

П’ятий варіант є найбільш суб’єктивним та неточним. Необхідно просто оцінити вагу та габарити ноутбука. Що більше він важить, то краще буде продуктивність.

Також при пошуку інформації про TGP необхідно орієнтуватися на характеристики конкретної моделі. Справа в тому, що ноутбуки 2022 можуть сильно відрізнятися від попередників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.