Головна Статті Якою стане One UI 5, що буде нового і коли вона вийде

Якою стане One UI 5, що буде нового і коли вона вийде

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

One UI від Samsung, безперечно, є одним з найкращих доступних скінів для Android. У ньому є безліч функцій. Всі вони роблять використання телефону більш приємним та повноцінним, ніж звичайний Android того ж покоління. І все це можливо попри те, чим раніше була фірмова оболонка Samsung. Оце вже справді прорив. Зараз ми чекаємо на нове — п’яте — покоління оболонки від південно корейського технологічного гіганта. Поки що ми не можемо назвати все, що в ній буде, але вже зараз ми знаємо щось цікаве. У тому числі зміни торкнуться роботи інтерфейсу користувача.

Чим One UI 5 відрізнятиметься від One UI 4

За словами SamMobile , скін Samsung на базі Android 13 приділятиме пріоритетну увагу прискоренню навігації за інтерфейсом користувача за рахунок оптимізації та прискорення анімації. Не варто вважати це покращення незначним. Саме воно вплине на комфорт щоденного використання.

Компанія витратила багато часу на оптимізацію One UI, щоб переконатися, що вона добре працює на всіх її пристроях, але саме млява та невиразна анімація псує все враження. Особливо це помітно на останніх гаджетах компанії, які мають екрани із високою частотою оновлення 120 Гц. Якщо у вас є телефон Samsung, ви можете використовувати приховане меню розробника, щоб прискорити системну анімацію та відразу зрозуміти, наскільки швидше ваш телефон працює.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нові функції One UI 5

Поки рано говорити, які ще зміни, крім швидшої анімації, будуть представлені в One UI 5.0. Але вже зараз можна зробити деякі припущення. Оболонка буде побудована на Android 13. Тому можна сміливо очікувати, наприклад, такі функції цієї операційної системи, як: мовні параметри для кожної програми, нові налаштування інтерфейсу користувача, новий засіб вибору зображень і покращений режим поділу екрана . Все це входитиме до складу Android 13 і знайде застосування у фірмовій оболонці.

Коли вийде нова One UI 5

До жовтня або листопаду 2022 року One UI 5.0 має стати доступною для флагманських телефонів компанії. Інші пристрої, яким також належить оновлення, отримають його трохи пізніше. Samsung запустить бета-версію One UI 5.0 раніше, ніж зазвичай. Проте, як і останніми роками, офіційний анонс скіна має відбутися під час щорічної конференції розробників компанії у жовтні.

Коли вийде One UI 4.1.1 та що в ній буде

Тим не менш, ще до того, як компанія випустить One UI 5, вона ще повинна буде уявити світ One UI 4.1.1 для сумісних пристроїв. Ця оболонка повинна дебютувати одночасно з телефонами Samsung Galaxy Z Fold 4 та Galaxy Z Flip 4. У нас є підстави вважати, що презентацію можна перенести через проблеми з виробництвом. Але якщо все піде за планом, вона має відбутися у серпні цього року.

Нова версія оболонки Samsung вже знаходиться в розробці, а крім Galaxy Z Fold 4 та Flip 4, її мають отримати інші флагманські телефони цього року – серія Galaxy S22. Деякі функції нової версії ОС будуть доступні і для минулорічних флагманів.

Наразі немає інформації про оновлення. Хоча з огляду на серійний номер (4.1.1) малоймовірно, що відбудуться будь-які істотні зміни або будуть представлені принципові нововведення. Все це буде припасовано до офіційного випуску One UI 5. У версії 4.1.1 ми побачимо ті функції, які повніше розкриють потенціал нових складних пристроїв. Саме на цьому напрямку компанія концентрує дедалі більше своїх зусиль.

Один інтерфейс користувача та TouchWiz

Відколи Samsung перейшла на оболонки серії ”One UI” для Android різних поколінь, вони стали викликати значно більше інтересу. Оболонка стала набагато орієнтованішою на користувача. Так само вона працювала набагато стабільніше, ніж TouchWiz. Я ніколи не був фанатом Samsung, але саме після виходу першого покоління One UI моє ставлення до смартфонів бренду почало змінюватися. І тепер я майже готовий погодитися з тими, хто вважає Samsung найкращими сучасними смартфонами. А що ви думаєте про One UI загалом?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: