Корисні функції iOS 16, про які Apple не розповіла на презентації

Вбудований конвертер, перегляд паролів Wi-Fi та інші.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У перший день конференції WWDC 2022 Apple приділила достатньо часу оновленню iOS 16, але про багато цікавих нововведень компанія не розповіла. Щороку після презентації користувачі вивчають першу бета-версію системи та знаходять багато корисних, очікуваних та часто необхідних нововведень. Розповідаємо про такі.

Розблокування та Face ID

Face ID навчився розпізнавати користувача у горизонтальній орієнтації. Які пристрої підтримуватимуть функцію, невідомо. Зараз це працює лише з iPhone 13.

Повідомлення на екрані блокування можуть відображатися цифрою, стопкою або списком. Вибирайте у налаштуваннях, що вам більше подобається.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У «Пункт керування» можна додати клавішу для створення короткої нотатки.

Виклики та «Фокусування»

Виклики можна завершити, натиснувши клавішу блокування. Активується шляхом «Універсальний доступ» → «Дотик».

Для різних режимів фокусування можна створювати профілі з активацією різних дій. Різні режими можуть активуватися залежно від місця, часу або відкриття певних програм.

Фото

У програмі «Фото» можна копіювати внесені редагування з одного зображення та переносити їх в інше. Зручно, якщо є схожі знімки або ви знайшли свій стиль редагування, але налаштовувати це не хочеться.

Функція Live Text навчилася розпізнавати кирилицю та в режимі реального часу перекладати текст із зображень. Ще одне корисне нововведення – конвертер валют, ваги та обсягу.

Додатки

У Safari можна закріпити вкладки, а також створювати спільні групи вкладок та ділитися ними з іншими користувачами. Усі у групі бачитимуть нові відкриті сторінки та зможуть із ними взаємодіяти.

Про редагування та скасування відправлених повідомлень в iMessage ви, напевно, чули, але також з’явилася можливість відновити видалені повідомлення протягом 30 днів. До того ж у програмі з’явився розділ із непрочитаними повідомленнями.

Щоразу, коли ви копіюєте щось в одному додатку і переходите в інше, буде вискакувати вікно з вимогою надати доступ до додатка до буфера обміну. Незручно, вимагає звички, але ви завжди знатимете, що програма захоче скопіювати дані з буфера у фоні без попередження.

У Apple Music виконавців можна додавати до вибраних та отримувати повідомлення про нові релізи. Це також вплине на рекомендації. Музику в плейлистах можна сортувати за виконавцем, альбомом, датою випуску або запустити все у зворотному порядку.

Wi-Fi

Нарешті в налаштуваннях можна переглянути пароль від Wi-Fi-мережі та скопіювати його. Якщо в установках натиснути “Змінити”, відкриється список усіх відомих Wi-Fi-мереж.

API та розробка

Опубліковані API вказують на те, що транслювати мультимедіа з iPhone можна буде не тільки через AirPlay, але й інші системи, наприклад, Chromecast у вашому телевізорі.

Розробники також можуть створювати інтерактивні віджети для екрана блокування. Чекаємо багато нового та корисного восени, коли система стане загальнодоступною.

Це не всі нововведення iOS 16, але одні з найважливіших та найцікавіших. Варто розуміти, що в нових бетах, а тим більше у фінальній версії, щось може змінитися, а щось зовсім зникне. Тож судити з першої бети — дурість.

Ще кілька місяців Apple допилюватиме ОС і прислухатиметься до коментарів. Якщо вам щось не подобається, сміливо пишіть на форум Apple – можливо, компанія виправить недолік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.