Статті

Названо проблеми iPhone, які можна виправити перезавантаженням

Share

Ми часто розповідаємо вам про те, наскільки добре працює iOS: система вкрай рідко видає раптові помилки набагато рідше, ніж пристрій на Android. Часто читачі нашого Телеграм-чату , які стикаються з проблемами при роботі з iPhone, починають шукати рішення, забуваючи про те, що потрібно спробувати лише затиснути кнопку включення на своєму смартфоні. Сама Apple не соромиться нагадувати про це і часто говорить про перезавантаження iPhone в розділі інструкцій на своєму сайті. Сьогодні розповімо про те, які несподівані глюки можна вирішити за допомогою перезапуску смартфона.

Чому немає оновлень iOS

Apple активно запускає свіжі оновлення для користувачів: як правило, воно з’являється моментально в iPhone, але іноді відбуваються збої або навантаження на сервера занадто висока, через що доводиться чекати. Особливо це актуально, коли виходить масштабне оновлення із новими функціями. Користувачі починають переживати, перевіряти сигнал Wi-Fi і мережі, але в більшості випадків можна обійтися перезавантаженням iPhone, після чого нова iOS з’явиться в налаштуваннях.

Не відкривається сховище на iPhone

За 5 років з iPhone я не раз помічав, що підрахунок вільного місця в сховищі просто зависає і триває нескінченно. Ви можете спробувати вийти з налаштувань та зайти туди наново, але це не допомагає. Як бути, якщо потрібно дізнатися кількість вільного місця в iPhone чи iPad?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перезавантажте пристрій: як показує практика, ця проблема відразу ж зникає, а iOS моментально відображає діаграму з вільним місцем у сховищі. Також перезавантаження рятує, якщо після видалення непотрібних файлів сховище показувало вільне місце неправильно, ніби ви нічого не видаляли.

Пропала вся музика з Apple Music

Apple Music по праву вважається одним з найкращих стрімінгових сервісів – у ньому точно з’являється 9 з 10 популярних треків. Однак є і свої нюанси, через які та ж Яндекс.Музика набагато краща. Наприклад, раптово пропадає медіатека: вся музика, яку ви збирали роками, раптово зникає. Лякатися не варто, адже є кілька способів вирішення проблеми. Перше, що ви повинні зробити – перезавантажити iPhone, після чого помилка має зникнути.

Зникає звук на Айфоні

Чи бувало у вас так, що при відкритті відео в Safari або при відтворенні треку у стрімінговому сервісі починалося відтворення, а звуку не було? І ні, справа навіть не в підключених автоматично AirPods або включених Bluetooth-колонка поблизу, на які міг би йти звук: навіть при перезапуску програми звуку в Айфон немає і все тут. Спробуйте перезавантажити смартфон: зазвичай подібне відбувається при збоях у роботі iOS і вирішується простим перезапуском iPhone, після чого проблема автоматично зникає.

Не працює App Store

З приходом санкцій та обмежень, пов’язаних з роботою iPhone, багато користувачів почали лякатися на рівному місці без приводу. Один з таких випадків – проблеми при завантаженні App Store . Магазин програм працює неідеально і іноді раптово відображає напис «Збій при завантаженні App Store» .

Переживати не варто – це не санкції і не відключення App Store: достатньо перезавантажити iPhone, щоб усе почало працювати як належить. До речі, перезавантаження зазвичай допомагає, якщо у вас перестали оновлюватися або завантажуватись програми з App Store.

Не видаляється програма на Айфоні

Кожен із користувачів iPhone рано чи пізно стикається з тим, що після видалення програми на екрані iPhone залишається чорно-білий ярличок, не пропадає з екрана та не реагує на натискання. Це говорить про те, що програма була видалена неправильно або під час видалення щось пішло не так. Як позбутися нав’язливої ​​піктограми на головному екрані? Перезапустіть смартфон, після чого він повинен автоматично зникнути. Зазвичай це допомагає, але якщо іконка все одно нікуди не поділася, встановіть програму заново та видаліть її повторно.

iPhone неправильно показує заряд акумулятора

Навіть новий iPhone, який щойно дістали з коробки, може працювати некоректно: наприклад, рівень заряду відображається неправильно, падає відразу на кілька відсотків або, навпаки, довго не змінюється. Схоже, до речі, може відбуватися після заміни акумулятора або за низьких температур, коли заряджений iPhone раптово вимикається.

Натисніть кнопку вимкнення та утримуйте, щоб перезапустити його. Після цього потрібно потримати iPhone вимкненим хоча б хвилину і ввімкнути – проблема відображення неправильного заряду має зникнути. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: AppleiPhone
  • Останні записи

    Чому Apple та Samsung не поспішають впроваджувати швидку зарядку

    У світі технологій, що постійно розвивається, для смартфонів дебати навколо швидкої зарядки посіли центральне місце,…

    15.05.2024

    Windows 11 запише всі дії користувача

    Операційна система Windows 11 тепер записуватиме всі дії користувача. Нову функцію додали в налаштування у…

    15.05.2024

    Xiaomi випустила пилосос із підсвічуванням

    Xiaomi представила у Китаї новий бездротовий пилосос. Mijia Wireless Vacuum Cleaner 2 Dust Display Edition…

    15.05.2024

    Представлений середньобюджетний смартфон Sony Xperia 10 VI

    Компанія Sony представила новий смартфон Xperia 10 VI. Він отримав витягнутий екран із співвідношенням сторін…

    15.05.2024

    На Android з’явилася унікальна функція: керування обличчям

    У рамках конференції I/O 2024 компанія Google надала розробникам доступ до Project Gameface - спеціального…

    15.05.2024

    Samsung раптово відмовилася від випуску бюджетного складаного смартфона Z Fold 6 FE

    Видання The Elec розповіло про те, що Samsung не випустить третьої моделі серед складних смартфонів…

    15.05.2024