Статті

Названо “дивні” ідеї Apple, від яких стає не по собі

Share
Час читання: 4 хв.

Зазвичай Apple радує нестандартними рішеннями, до яких спочатку складно звикнути, але через деякий час розумієш: Тім Кук і його команда мали рацію – це і справді круто! Тільки іноді компанія дійсно перегинає ціпок із деякими ідеями, адже вони насправді дуже дивні. Добре, що ці розробки залишаються в кабінетах Apple Park, в гаражах інженерів або на рівні чуток, не потрапляючи на прилавки магазинів, інакше мільйони людей у ​​всьому світі виглядали б повними ідіотами. Вибрали кілька дивних розробок Apple, від яких рука так і тягнеться до обличчя.

Камера в Apple Watch

Звучить дуже цікаво — камера в годиннику Apple могла б бути справді корисною, наприклад, для відеодзвінків або, скажімо, розблокування аксесуарів. Тільки ось у Apple трохи інші плани: стало відомо , що компанія запатентувала камеру в Apple Watch і навіть дала опис роботи цієї фічі, з якої стає зрозуміло тільки те, що це вкрай незручно для користувача і реалізувати подібне вкрай складно через маленький корпус і слабкої батареї.

У всякому разі, не найближчими роками точно: як ми знаємо, компанія дивиться в майбутнє та оперативно патентує непогані ідеї, які надалі допрацьовує їх. У всякому разі, це вже не перша спроба додати камеру в Apple Watch: у 2019 році компанія вже описувала ідею ремінця для свого годинника, в якому буде камера — ідею, до речі, реалізували, але вже інші люди з Wristcam. Сподіватимемося, що якщо камера і з’явиться, то тільки разом із нормальним акумулятором.

iPhone без роз’ємів

Вже давно в Мережі мусуються чутки, що Apple планує випустити iPhone без порту Lightning, без кнопок і навіть без сім-карти, як цього хотів Стів Джобс. Вперше про це заговорили в 2016 після того, як з iPhone 7 прибрали роз’єм для навушників. Планувалося, що до виходу iPhone X портів у смартфоні не буде, а зупинила розробників низька швидкість бездротової зарядки . За 5 років майже нічого не змінилося: бездротова зарядка, як і по кабелю (всього 20 Вт), як і раніше, повільна. Так що поки Apple не придумає, як заряджати iPhone зі швидкістю світла (або хоча б Android-флагманів), роз’єм точно залишиться.

Безперечно, безперечний плюс цілісного Айфона – це підвищений захист від води, а також більше вільного місця в корпусі смартфона, яке можна використовувати для додаткових компонентів. Завдяки цьому смартфони хоч трохи, але стануть тоншими. Але є і мінуси: тільки уявіть, що буде, якщо iPhone зависне ? А як користуватись портативними зарядками? Загалом проблем занадто багато, тому сподіватимемося, що Apple на це не вирішиться.

Touch ID на екрані

У пандемійні часи (якщо пам’ятаєте про такі) почали активно з’являтися чутки, що Apple поверне сканер відбитка пальців в iPhone. Впевненість у поверненні Touch ID збільшувалася в геометричній прогресії одночасно з кількістю хворих на коронавірус у світі. Здавалося, що Face ID з’явився невчасно: настав час повернути старий-добрий спосіб блокування. Що ж, заразом можна повернути і роз’єм для навушників, і старе гніздо для зарядки, і скевоморфізм в iOS . Загалом все те, що ми раніше любили.

Насправді, Face ID і справді зручніше: не вимагає натискання, спрацьовує навіть у окулярах, дозволяє додати альтернативний зовнішній вигляд. Так що, Touch ID не потрібен у жодному вигляді. Ходили навіть чутки про те, що Apple вбудує його в задню панель — як у Android-смартфонів. Пощастило, що до цього не дійшло: власники iPhone SE і досі не розуміють, чому передня панель телефону чорна, ніби його збирали з того, що було.

Складаний iPad

Багато користувачів люблять форм-фактор iPad, його завжди холодну задню кришку, приємний на дотик глянець спереду та відчуття надійної конструкції. Планшет від Apple завжди приємно тримати в руках саме таким, яким він є. Але у Apple свої плани: так, за чутками, компанія розробляє гібрид MacBook та iPad із сенсорною клавіатурою. Для цього Apple навіть тестує великі гнучкі екрани у кооперації з LG.

Передбачалося, що пристрій представлять через рік-два – саме тому в Купертіно не поспішають випускати складний iPhone . А дарма: вже цього року складні Samsung можуть зайняти 1% світового ринку, що саме собою досягнення. У будь-якому випадку, складний iPad не вийде цієї осені, сподіваємося взагалі ніколи. Все-таки деякі гаджети не варто змінювати надто радикально: не всім потрібен сенсорний, вічно заляпаний екран на ноутбуці.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Apple
  • Останні записи

    Чому телефон з часом починає працювати повільніше і як це виправити

    З часом будь-який смартфон починає працювати повільніше: довго відкриваються програми, завантажуються фото, а також сповільнюється…

    20.09.2024

    Apple готує вражаючий iPhone 17 Air, який здивує всіх

    Apple готує до випуску повністю оновлену лінійку iPhone, яка зацікавить як давніх фанатів, так і…

    20.09.2024

    Названо пристрої Samsung Galaxy які вже отримали оновлення One UI 6.1.1

    Слідом за нещодавнім релізом досить великого оновлення One UI 6.1.1 для флагманської серії Galaxy S23…

    20.09.2024

    Apple взялася за старе: iOS знову уповільнює iPhone

    Днями відбувся довгоочікуваний реліз iOS 18, але напевно більшість користувачів навіть не припускали, що Apple…

    20.09.2024

    PlayStation 6 вийде у двох різних версіях, одна з яких буде більш доступною

    Як повідомляється, Sony розробляє дві різні SoC (System on Chips) для майбутньої PlayStation 6, що…

    20.09.2024

    Наступний складний телефон Samsung може мати нову назву

    У липні Samsung представила Galaxy Z Fold 6, але ще до цього з’явилися чутки про…

    20.09.2024