Названо “дивні” ідеї Apple, від яких стає не по собі

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 4 хв.

Зазвичай Apple радує нестандартними рішеннями, до яких спочатку складно звикнути, але через деякий час розумієш: Тім Кук і його команда мали рацію – це і справді круто! Тільки іноді компанія дійсно перегинає ціпок із деякими ідеями, адже вони насправді дуже дивні. Добре, що ці розробки залишаються в кабінетах Apple Park, в гаражах інженерів або на рівні чуток, не потрапляючи на прилавки магазинів, інакше мільйони людей у ​​всьому світі виглядали б повними ідіотами. Вибрали кілька дивних розробок Apple, від яких рука так і тягнеться до обличчя.

Реклама

Камера в Apple Watch

Звучить дуже цікаво — камера в годиннику Apple могла б бути справді корисною, наприклад, для відеодзвінків або, скажімо, розблокування аксесуарів. Тільки ось у Apple трохи інші плани: стало відомо , що компанія запатентувала камеру в Apple Watch і навіть дала опис роботи цієї фічі, з якої стає зрозуміло тільки те, що це вкрай незручно для користувача і реалізувати подібне вкрай складно через маленький корпус і слабкої батареї.

У всякому разі, не найближчими роками точно: як ми знаємо, компанія дивиться в майбутнє та оперативно патентує непогані ідеї, які надалі допрацьовує їх. У всякому разі, це вже не перша спроба додати камеру в Apple Watch: у 2019 році компанія вже описувала ідею ремінця для свого годинника, в якому буде камера — ідею, до речі, реалізували, але вже інші люди з Wristcam. Сподіватимемося, що якщо камера і з’явиться, то тільки разом із нормальним акумулятором.

iPhone без роз’ємів

Вже давно в Мережі мусуються чутки, що Apple планує випустити iPhone без порту Lightning, без кнопок і навіть без сім-карти, як цього хотів Стів Джобс. Вперше про це заговорили в 2016 після того, як з iPhone 7 прибрали роз’єм для навушників. Планувалося, що до виходу iPhone X портів у смартфоні не буде, а зупинила розробників низька швидкість бездротової зарядки . За 5 років майже нічого не змінилося: бездротова зарядка, як і по кабелю (всього 20 Вт), як і раніше, повільна. Так що поки Apple не придумає, як заряджати iPhone зі швидкістю світла (або хоча б Android-флагманів), роз’єм точно залишиться.

Безперечно, безперечний плюс цілісного Айфона – це підвищений захист від води, а також більше вільного місця в корпусі смартфона, яке можна використовувати для додаткових компонентів. Завдяки цьому смартфони хоч трохи, але стануть тоншими. Але є і мінуси: тільки уявіть, що буде, якщо iPhone зависне ? А як користуватись портативними зарядками? Загалом проблем занадто багато, тому сподіватимемося, що Apple на це не вирішиться.

Touch ID на екрані

У пандемійні часи (якщо пам’ятаєте про такі) почали активно з’являтися чутки, що Apple поверне сканер відбитка пальців в iPhone. Впевненість у поверненні Touch ID збільшувалася в геометричній прогресії одночасно з кількістю хворих на коронавірус у світі. Здавалося, що Face ID з’явився невчасно: настав час повернути старий-добрий спосіб блокування. Що ж, заразом можна повернути і роз’єм для навушників, і старе гніздо для зарядки, і скевоморфізм в iOS . Загалом все те, що ми раніше любили.

Насправді, Face ID і справді зручніше: не вимагає натискання, спрацьовує навіть у окулярах, дозволяє додати альтернативний зовнішній вигляд. Так що, Touch ID не потрібен у жодному вигляді. Ходили навіть чутки про те, що Apple вбудує його в задню панель — як у Android-смартфонів. Пощастило, що до цього не дійшло: власники iPhone SE і досі не розуміють, чому передня панель телефону чорна, ніби його збирали з того, що було.

Складаний iPad

Багато користувачів люблять форм-фактор iPad, його завжди холодну задню кришку, приємний на дотик глянець спереду та відчуття надійної конструкції. Планшет від Apple завжди приємно тримати в руках саме таким, яким він є. Але у Apple свої плани: так, за чутками, компанія розробляє гібрид MacBook та iPad із сенсорною клавіатурою. Для цього Apple навіть тестує великі гнучкі екрани у кооперації з LG.

Передбачалося, що пристрій представлять через рік-два – саме тому в Купертіно не поспішають випускати складний iPhone . А дарма: вже цього року складні Samsung можуть зайняти 1% світового ринку, що саме собою досягнення. У будь-якому випадку, складний iPad не вийде цієї осені, сподіваємося взагалі ніколи. Все-таки деякі гаджети не варто змінювати надто радикально: не всім потрібен сенсорний, вічно заляпаний екран на ноутбуці.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ