Як продовжити життя батареї смартфона? Вісім секретів

Літій-іонні батареї, що стоять у смартфонах, не можна назвати максимально ефективними, але поєднання невисокої ціни і можливості переробки робить їх найкращим варіантом. Безумовно, секретів заощадження батареї смартфона безліч, але далеко не всі вони реально працюють. Але можна назвати кілька справді корисних рекомендацій.

Автоматична яскравість екрана

Не секрет, що більшість зарядки йде на підтримку роботи дисплея. Зниження яскравості на мінімум дискомфортне для очей, тому краще налаштувати яскравість дисплея на середній рівень або встановити її автоматичну зміну відповідно до навколишнього освітлення. Це дозволить заощадити від 30 до 50% заряджання.

Відстеження куди йде енергія

Зберегти батарею допоможе і періодична перевірка, які програми витрачають більше енергії. Деякі програми можуть споживати у фоновому режимі пристойну частину заряду. Можливо, варто змінити їх налаштування, вимкнути обмін даними, коли програми не використовуються.

Вимкнення або видалення програм, які не використовуються

Всі встановлені програми не тільки займають дисковий простір, але й витрачають заряд акумулятора. Тому відключення або видалення програм, що рідко використовуються, дозволить продовжити працездатність батареї смартфона.

Відмова від сповіщень

Соціальні мережі, браузери, ігри… Всі вони надсилають спливаючі програми для повідомлення користувача про події, новини, акції. Кожне повідомлення витрачає трохи зарядки, але велика їх кількість вже помітно позначається на стійкості заряду смартфона. Тому краще взагалі відмовитися від подібних повідомлень або залишити лише важливі.

Завантажити музику/відео замість онлайн-перегляду

Слухати музику, дивитися відео безпосередньо з інтернету дуже зручно для користувача, але не дуже корисно для працездатності акумулятора телефону. Дві години онлайн-прослуховування музики витрачають 10-15% зарядки батареї, а при слуханні завантаженої музики витрачається всього 5-8%.

Відключення інтернету при нестійкості сигналу

При низькій швидкості та нестійкості сигналу мобільного інтернету або Wi-Fi батарея розряджається набагато швидше, оскільки енергія витрачається на пошук сталого з’єднання. У таких випадках відключення з’єднання допоможе заощадити заряд. Використання одного варіанта доступу до Інтернету також зберегти енергію акумулятора.

Вимкнення GPS

Особливої ​​необхідності у постійній роботі GPS-трекінгу немає. Якщо не запущено програму, для якої потрібне відстеження місцезнаходження, GPS можна сміливо відключати і заощадити на цьому пристойну кількість заряду.

Уникати перегріву та переохолодження смартфона

Для елементів живлення небезпечні як високі, і дуже низькі температури. Їх тривалий вплив призводить до втрати ємності акумулятора. Тому бажано не користуватися смартфоном, як у літню спеку, так і на морозі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.