Головна Статті Чому люди більше не хочуть купувати смартфони Xiaomi

Чому люди більше не хочуть купувати смартфони Xiaomi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цього тижня Xiaomi відзвітувала про перше за багато років падіння продажів смартфонів і, як наслідок, прибутку. Вона впала більше ніж на половину — аж на 52,9%. Це неймовірний удар, який відкинув компанію назад. Як причини зниження продажів Xiaomi називає проблеми з логістикою та різке зниження попиту через світову гіперінфляцію та валютні стрибки. Проте висока ймовірність, що китайці просто хочуть під шумок того, що відбувається, приховати свої реальні проблеми, яких у них досить багато.

Зниження продажів смартфонів Xiaomi – це об’єктивний результат, якого слід очікувати вже давно. Просто довгий час компанія намагалася виїжджати на заробленому авторитеті, якого справді мала з надлишком, і існуючі проблеми не виглядали як щось серйозне. Але чи доступний ресурс авторитетності почав вичерпуватися, чи користувачі просто прозріли, але результат, який ми можемо спостерігати, носить об’єктивно негативний характер.

Проблеми смартфонів Xiaomi

Насправді, якщо говорити глобально, смартфони Xiaomi стали менш цікавими. Ні, не через використання посередніх технологій. Тут якраз до компанії претензій немає. Вона щорічно випускає десятки апаратів, у тому числі відверто недорогих, які пропонують споживачам одні із найкращих на ринку технічних поєднань. Але практика показала, що на цьому виїхати неможливо.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Давайте спробуємо розбити глобальну причину невдач Xiaomi на складові і розберемося, що ж призвело компанію до падіння продажів своїх смартфонів:

  • По-перше, це підвищення цін. Загалом за рік середня ціна смартфона Xiaomi зросла майже на 15%. Навіть якщо залишити осторонь раціональність такого підходу, подорожчання незмінно призведе до розбещення частки покупців.
  • По-друге, програмне забезпечення смартфонів Xiaomi залишає бажати кращого. Незважаючи на спробу компанії виправити проблеми в MIUI 12.5 Enhanced, на практиці це мало що дало, і оболонка, як і раніше, залишається дуже проблемною.
  • По-третє, Xiaomi не найкраще підтримує свої смартфони після продажу. Крім того, що компанія може дозволити собі просто припинити оновлювати ще не старий апарат, вона оновлює їх не довше за три роки, тоді як інші вже перейшли на 4- і навіть 5-річний цикл підтримки.

Будемо об’єктивними, у Xiaomi є кілька реально класних смартфонів . Ось вони: Redmi Note 11 Pro, Redmi 10C, Poco M4 Pro 5G, Xiaomi 11T Pro, Xiaomi 11 Ultra, BlackShark 4S Pro.

Кожен із цих апаратів гарний по-своєму. Один – швидкою зарядкою , інший – крутою камерою , третій – високою продуктивністю. Проте всі вони страждають від трьох проблем, що ми описали вище: посередня підтримка, висока ціна, яка вже не дозволяє називати апарати Xiaomi топом за свої гроші, а також проблеми в роботі прошивки MIUI , на базі якої вони працюють.

Споживачі справді більше не хочуть купувати смартфони Xiaomi . Звичайно, вони не відмовляються від них масово. Але зниження їхньої популярності очевидне, і його складно заперечити. Візьміть хоча б наш ринок, який цілком можна вважати лакмусового папірця через його характер, що розвивається, і високого попиту в основному на недорогі моделі смартфонів. Тут продаж апаратів Xiaomi почали знижуватися ще на початку року, тому що повістку у китайців оперативно перехопила Samsung.

Що краще: Samsung чи Xiaomi

Чим такі хороші китайські смартфони? Ну причин для цього вистачає. Причому вони лежать буквально на поверхні, адже за фактом є проблемами, які є у Xiaomi, тільки навпаки.

Щодо підтримки до Samsung претензій теж немає. Мало того, що компанія серед перших випускає оновлення безпеки для своїх смартфонів , так ще й не дозволяє собі просто так припиняти їх підтримку. Усі апарати, які випускає південнокорейський бренд, підтримуватимуться протягом усього терміну, який їм відведено. Причому відомо про це, як правило, стає відразу після релізу.

Те саме стосується термінів програмної підтримки . Рік тому Samsung вирішила першою на ринку продовжити період, протягом якого вона оновлюватиме свої смартфони. В результаті більшість апаратів отримали за однією новою версією Android плюсом. Але цього року корейці пішли ще далі і оголосили про те, що оновлюватимуть нові смартфони не 4, а 5 років. І ви ще питаєте, чому Samsung, а не Xiaomi?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: