Головна Статті Як вимкнути системні програми на Xiaomi

Як вимкнути системні програми на Xiaomi

В Android-смартфонах встановлюють великий обсяг оперативної пам’яті, щоправда, паралельно з цим за замовчуванням в системі запущено велику кількість системних служб та додатків, які не завжди потрібні. Тим самим, оперативна пам’ять тане на очах, а це означає, що деякі програми потрібно відключати, щоб не витрачати ресурси і навіть заряд акумулятора. При цьому їх можна відключити і це не позначиться на функціональності смартфона. Сьогодні розберемо всі способи, як відключити системні програми Xiaomi, навіть якщо у них немає спеціальної клавіші для закриття.

Які системні програми можна видалити на Xiaomi

Велика кількість вбудованих програм буває марною для користувача. Згадайте список служб у Windows, які зі спокійною душею можна відключати – вони обчислюються десятками! Так само ви можете відключити системні програми у смартфонах Xiaomi, але робити це потрібно акуратно: багато вкрай необхідних для стабільної роботи системи. Не можна відключати важливі служби, інакше робота смартфона порушиться. Ось які служби можна відключити у смартфоні без наслідків, маючи Root-права.

  • BugReport і Whetstone . Потрібні для надсилання звітів про помилки впливають на швидкість роботи телефону.
  • Email . Можете спокійно видаляти його, якщо користуєтеся стороннім програмою для електронної пошти.
  • Fasdormancy . Функція, необхідна при поїздках в іншу країну, але російські оператори не використовуються, зате впливає на швидкість роботи.
  • StepsProvider . Використовується на додаток до крокоміру. Знижує продуктивність телефону, тому можна вимкнути.
  • CellBroadcastReceiver – це сповіщення про НП на території Азії, тому в Росії не працює. Впливає на продуктивність.
  • GoogleFeedBack – програма від Google Chrome, яка збирає відгуки про все, тому можна сміливо відключати.

Відключення системних програм Xiaomi

Зупинити роботу вбудованих фонових програм можна декількома способами: через налаштування, через Google Play або за допомогою спеціальної утиліти. Розберемо кожен спосіб окремо і почнемо з найпростішого – за допомогою налаштувань Xiaomi.

  • Зайдіть у Налаштування.
  • Виберіть «Всі програми».
  • Виберіть назву системної служби, яку потрібно вимкнути.
  • Натисніть кнопку «Закрити» в нижній частині екрана та підтвердіть вибір клавішею «Ок».

Тепер програма не буде використовувати оперативну пам’ять, а щоб повернути все назад, достатньо включити служби знову і перезавантажити смартфон. Ви можете виключити запуск після перезавантаження, відключивши повзунок біля рядка «Автозапуск».

Видалити системні програми на Xiaomi

Деякі власники смартфонів Xiaomi не можуть вимкнути програми простим способом. Якщо у вас також не вдалося це зробити, спробуйте ще один — за допомогою Google Play. Зробити це дуже просто.

  • Відкрийте Google Play і свайпніть зліва направо/
  • У меню виберіть «Довідка та зворотний зв’язок».
  • Натисніть на вкладку «Видалити або вимкнути програми на Android». Якщо пункту немає зверху, перейдіть вниз або натисніть «Всі статті».
  • Далі виберіть «Натисніть, щоб перейти до параметрів програми».

Після цього ви потрапите до списку всіх встановлених програм на телефоні і залишиться лише вибрати ту, яку ви хочете відключити. Це допоможе позбавитися не тільки встановлених вами програм, але і вбудованих утиліт MIUI.

Як видалити програму на Xiaomi

Більшість системних програм можна вимкнути за допомогою керування правами . Отримати їх буває складно, а процес займає багато часу. Раніше досвідчені користувачі завантажували утиліту More Shortcuts з Google Play, але тепер він називається по-іншому . Якщо не хочете завантажувати її з інших джерел, просто введіть у пошуку Google Play «Видалення», після чого встановіть та вимкніть непотрібні програми. Всі програми працюють однаково, тож розповім, як це робиться через More Shortcuts.

  • Відкрийте програму та виберіть Activity;
  • У пошуковому рядку напишіть «Всі програми».
  • Зі списку виберіть останній варіант, підписаний “Settings$AllApplicationsActivity” і встановіть ярлик на робочий стіл.
  • Після цього відкрийте його та виберіть програму, яку потрібно вимкнути на телефоні.

Ось такими простими методами ви можете відключити програми, що не використовуються, на Xiaomi , щоб заощадити заряд батареї і збільшити продуктивність в інших програмах. Врахуйте, що програма не вийде, а тільки зупиниться. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: