Статті

Як заощадити при покупці смартфона

Share

У цій статті поговоримо про те, за які функції сучасних мобілок не варто переплачувати.

Екран 120 Гц на смартфоні

Підвищена частота оновлення – це круто. Так, принаймні нам кажуть виробники. Завдяки їй анімація на екрані оновлюється швидше, а зображення під пальцями не гальмує. В результаті виходить, що будь-яка взаємодія з інтерфейсом смартфона стає більш плавною, а фільми або відео, які ми дивимося, сприймаються зовсім інакше.

За фактом, це повна лажа. 120 Гц дійсно роблять картинку плавнішою, але по-справжньому помітно це тільки на великих екранах. На маленьких матрицях, як у сучасних смартфонах , відчути різницю настільки, щоб потім вже не змогти користуватися дисплеями з частотою 60 Гц, неможливо. Більш того, підвищена частота вимагає більше енергії, і апарат розряджається швидше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Скільки оперативної пам’яті потрібно у 2022 році

Великий обсяг оперативної пам’яті , як несподівано з’ясувалося, практично не має сенсу. Принаймні на смартфонах. Виробники, які раніше подавали 12- і навіть 16-гігабайтні планки ОЗП в своїх флагманах, поступово зрозуміли, що це просто зайві витрати, тоді як практичної користі від такого рішень майже немає. Тому сьогодні абсолютна більшість смартфонів має 6 або 8 ГБ ОЗП.

За своїм досвідом скажу, що у 2022 році вистачить навіть 6 ГБ оперативної пам’яті . Зустріти менший обсяг сьогодні вже досить проблематично, а більше вам просто не потрібно. Адже навіть 6 ГБ спокійно тримають у пам’яті кілька десятків програм, дозволяючи перемикатися між ними без необхідності запускати їх наново. Тому, думаю, краще заощадити та купити базову модифікацію смартфона з 6 ГБ, ніж переплатити за 8.

Швидка зарядка телефону

Мати можливість зарядити свій смартфон швидко це дуже зручно. Підключив його до розетки, залишив на якийсь час, а потім зняв — а він уже зарядився. До того ж необов’язково повністю. Адже в нуль апарати все одно ніхто не розряджає, а ємності акумуляторів більшості сучасних пристроїв цілком вистачає на 2-3 робочі дні. Відповідно, необхідності заряджати їх від сьогодні просто не існує. Отже, переплачувати за супершвидку зарядку сенсу теж немає.

Зрозумійте мене правильно: 25-35 Вт це більш ніж достатньо для більшості користувачів. На такій потужності ваш смартфон зарядиться до 0 до 100% лише за годину. А оскільки зазвичай апарати ставляться на зарядку на 20-30%, то набрати, скажімо, 80% він зможе за 20-25 хвилин. Існують дрібниці, як на мене. Зате коштують такі смартфони відчутно дешевше, ніж моделі з потужністю зарядки 65-120 Вт. До того ж, надто швидка зарядка шкодить акумулятору і швидше за нього зношує.

Стереодинаміки у смартфоні

Сьогодні на ринку представлено чимало смартфонів, які оснащуються динаміками JBL, Harman/Kardon або Dolby Digital. Виробники подають їх як величезний прорив у сфері відтворення музики. Звучать вони, як правило, і справді краще, ніж звичайні, особливо, якщо йдеться про правильне стерео. Але, дозвольте, кому це взагалі потрібно? Невже залишилися ті, хто слухає музику через динаміки телефону? Особисто я думав, вони залишилися 2007-го.

Набагато важливіше, щоб смартфон звучав добре в навушниках . Це вже не від самого апарату, а від «вух», якими ви користуєтеся. Враховуйте, що якщо ви хочете послухати музику у форматі Lossless , вам знадобляться відповідні, причому саме дротові навушники. Тобто бездротові TWS тут точно не підійдуть. Але це до смартфону вже не має жодного стосунку. Отже, гнатися за музичними брендами в назві апарату точно не варто.

Гарна камера на телефоні

Безумовно, сьогодні камера – це один із найважливіших компонентів сучасного смартфона. Більше того, саме довкола камери будується більшість апаратів. Але далеко не всі виробники надають значення практично корисним аспектам, роблячи ставку не на утримання, а на загальну форму. Що я хочу сказати? А те, що багато смартфонів сьогодні мають по 4-5 модулів з великою роздільною здатністю. Але гнатися за ними точно не варто.

Реальність така, що реально добре знімати можна і на 12-мегапіксельну матрицю, а переплачувати за макро-модуль, яким, мабуть, ніколи навіть не скористаєтеся, — верх дурниці. Тому я б пропонував вам не купуватися на камери з роздільною здатністю 100 Мп і великою кількістю модулів. Зрештою, навіть багато флагманів сьогодні мають досить скромні за ринковими мірками матриці з 2 або максимум 3 модулями, які — що називається — really matter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    Вийшов новий трейлер S.T.A.L.K.E.R. 2: Серце Чорнобиля

    GSC Game World опублікувала новий трейлер STALKER 2: Heart of Chornobyl. У ньому гравцям ясно дають зрозуміти,…

    26.04.2024

    Представлений дуже тонкий OLED-планшет для малювання

    Компанія Wacom представила свій перший планшет для малювання із OLED-екраном. Новинка називається Movink. Планшет виявився…

    26.04.2024

    Топ-7 нових смартфонів весни: вибираємо найкраще

    За останні місяці ми побачили чимало цікавих смартфонів, серед яких і дорогі флагмани, і гідні…

    26.04.2024

    У Telegram з’явилася фінансова піраміда. Як не потрапити на шахраїв

    Експерти повідомили, що виявили в Telegram фінансову піраміду з Toncoin. Вона схожа на звичайні, але…

    26.04.2024

    TSMC розкрила подробиці про чіпи для iPhone 18

    Контрактний виробник чіпів Apple, TSMC, оголосив про плани початку випуску високотехнологічних 1,6-нм чіпів до 2026…

    26.04.2024

    Потужність нового чіпа Snapdragon X Elite порівняли з Apple M3

    У Geekbench 6 з'явилися результати порівняльних бенчмарків новинки з аналогом від Apple. Тести показують, що…

    26.04.2024