П’ять способів прискорення повільного інтернету на Android

Інтернет вже давно став невід’ємною частиною нашого життя, як би це не звучало, але витримати хоча б день без нього доволі таки важко. Але бувають ситуації, коли інтернет може підвести вас в самий незручний момент, наприклад раптово зникне, або ж почне працювати повільно. Що робити в такій ситуації? Як прискорити повільний інтернет на Android? Саме про це ми з вами поговоримо прямо зараз.

Для початку давайте з вами з’ясуємо причини через які інтернет може працювати гірше.

Перше, це виникла проблема на стороні оператора зв’язку; друга, більше імовірна причина, споживання трафіку одночасно декількома програмами; третя причина – зона вашого знаходження під негативним покриттям; і ще одна можлива причина – це декілька гаджетів використовують той самий інтернет трафік.

Як ви бачите, причин може бути багато, але я знаю декілька способів, як уникнути ситуації з повільним інтернетом.

Спосіб перший – це підключити 4G примусово. Але якщо ви не так давно придбали собі гаджет нового випуску, тоді у вас повинна бути влаштована 4G як стандарт, а от якщо у вас старіша модель смартфона, тоді доведеться налаштувати через SIM-карти та мережі.

Другий спосіб полягає в тому, щоб видалити всі непотрібні програми. Навіщо це потрібно? Все просто, адже деякі програми можуть використовувати мобільний інтернет непомітно для вас самих, тим самим в деякій мірі і знімаючи гроші з рахунку. Будьте уважні, адже віджети теж використовують ваш інтернет, тим самим сповільнюючи його.

Третій спосіб — покращення роботи вашого браузера. Через постійний пошук певної інформації ми часто використовуємо Chrome чи Opera. Не повірите, але це також впливає на швидкість інтернету, і щоб її збільшити варто стиснути ці сторінки через налаштування у браузері. Побачите, ефект з’явиться відразу.

Четвертий спосіб – це очищення кешу смартфона. Певні програми можуть повільно працювати через наявність непотрібного “сміття”, в такому випадку дуже необхідно очистити кеш цієї програми.

І останній спосіб – це використання Little/Go програм. Так, вам не здалося, зараз почали виходити програми, які в половині менше використовують інтернет, навіть є YouTube Go, Google Maps Go, і багато інших.

В сучасних телефонах дається вибір якою швидкістю інтернету користуватися, чи то 2G, чи 3G, а може вам до смаку 4G!? Зверніть увагу, що висока якість інтернету підтримується тільки на нових моделях гаджетів, тому новий смартфон запорука якісного та швидкісного з’єднання з інтернетом.

І якщо у вас новий смартфон, а от інтернет не з кращих, тоді варто звернутися за допомогою до сервісного центру. Не намагайтеся виправити проблему самостійно якщо в цьому не розумієтесь, адже наслідки можуть бути не дуже хороші.

Отже, постійно перевіряйте швидкість інтернету, та очищайте ваш смартфон. Запорука успіху швидкого інтернету залежить тільки від вашого ставлення до нього, будьте уважні до свого гаджета і тоді у вас не з’явиться незручних ситуацій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.