Головна Статті Що робити, якщо не заряджаються бездротові навушники

Що робити, якщо не заряджаються бездротові навушники

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Bluetooth-гарнітура безперечно зробила наше життя зручнішим, але додала до неї додаткові проблеми: навушники губляться, випадають з вух, а також перестають заряджатися. Також можуть дивно поводитися індикатори, навушники можуть заряджатися кілька годин поспіль, а потім швидко сідають або перестає заряджатися один із навушників. Погодьтеся, дуже прикро взяти аксесуар, виходячи з дому, і залишитися без музики по дорозі на роботу чи тренування в залі? Сьогодні спробуємо розібратися, чому навушники не заряджаються та як це можна виправити власними силами.

Як правильно заряджати бездротові навушники

Сучасні блютуз-гарнітури можна заряджати різними способами за допомогою USB-кабелю або бездротової зарядки. Незважаючи на всю зручність, потрібно звернути увагу на кілька нюансів.

  • Переконайтеся, що заряджання розпочалося: підключіть кейс із навушниками до кабелю, відкрийте його та переконайтеся, що світловий індикатор відображає процес заряджання. Як правило, він горить оранжевим.
  • Якщо під рукою є і бездротова зарядка, і USB-кабель, краще заряджати навушники по кабелю: таким чином, ви будете впевнені, що навушники раптово не перестануть заряджатися і живлення надходитиме. Бездротовий модуль заряджає навушники повільніше, а може зрушитися або ви можете покласти його неправильно.
  • Під час заряджання звертайте увагу не тільки на заряд навушників, але й на кейс: при досягненні 100% він здатний підзарядити гарнітуру.

Якщо у вас повнорозмірні Bluetooth-навушники, зверніть увагу на те, щоб USB-кабель був вставлений до кінця: часто виробники встановлюють зарядне гніздо в не найзручнішому місці, через що процес заряджання може не початися.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Скільки заряджати бездротові навушники

Навушники заряджають різну кількість часу. Заряджання зазвичай займає від 1 до 4 годин залежно від встановлених акумуляторів. Наприклад, стандартні TWS-навушники вкладиші можуть заряджатися близько 1-2 годин: за цей час заряджається і сама гарнітура, і зарядний кейс. Повнорозмірні навушники можуть заряджатися до 3 годин – в них встановлені акумулятори підвищеної ємності, тому заряджання може зайняти набагато більше часу.

Варто відзначити, що Bluetooth-навушники рідко підтримують швидку зарядку, тому заряджати їх потужним адаптером немає сенсу – контролер не дозволить заряджатися аксесуару швидше, але, з іншого боку, такий адаптер не зашкодить вашому пристрої.

Що робити, якщо навушники не заряджаються

Напевно, кожен із нас хоч раз стикався з тим, що навушники не заряджаються . Це може відбуватися навіть із новим пристроєм. Як бути?

  • Якщо навушники сильно розряджені, процес зарядки може початися не відразу, поки вони «не прийдуть до тями».
  • Якщо вставили навушники в кейс, але зарядка не почалася, можливо, вся справа в розрядженому кейсі. Підключіть його до мережі (можна без навушників) і дочекайтеся, поки індикатор загориться оранжевим.
  • Зверніть увагу на контакти на навушниках: при покупці на них може бути захисна плівка. Якщо розрядити їх повністю, то заряджання не починається. Нічого страшного просто відклейте плівку. Часто зустрічається на навушниках Xiaomi та Redmi.
  • Перевірте контакти в кейсі: вони можуть заходити або засмічуватися. У першому випадку, спробуйте легко поворушити його голкою або зубочисткою. Якщо контакт засмічився, протріть його паличкою зі спиртом, після чого спробуйте встановити навушник.
  • Деякі недорогі навушники не заряджаються через змінні амбушури, незважаючи на те, що ті йдуть у комплекті. Досить просто зняти або замінити на інші.

З повнорозмірними навушниками все складніше: якщо зарядка не починається, спробуйте використати інший USB-кабель або адаптер. Не допомагає? Спробуйте поворушити роз’єм: мабуть, він розхитався, а для цього доведеться нести навушники у сервіс.

Навушники розряджаються нерівномірно

Власники AirPods розуміють, що йдеться: коли переглядаєш заряд навушників після використання, у них може відображатися різний рівень заряду. Це нормально, якщо ви використовували їх окремо, а також якщо різниця близько 3-4%. Чому так відбувається?

  • Можливо, навушники отримали програмне забезпечення з помилкою. Дочекайтесь оновлення.
  • Спробуйте скинути навушники до заводських налаштувань: у різних моделей це робиться по-різному.
  • Ймовірно, один навушник зарядився не до кінця через те, що конектори не щільно прилягають один до одного.
  • Знос акумулятора. На жаль, але батареї в навушниках можуть зношуватися нерівномірно це нормально.
  • Можливо це брак. Краще звернутися до продавця, щоб зробити обмін або повернення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: