Який смартфон краще купити замість Galaxy A53

Нещодавно Samsung випустила Galaxy A53 , який повинен стати новим бестселером серед усіх смартфонів компанії. Апарат і справді виявився дуже непоганим. Дотримуючись наступності між моделями, новинка отримала помітний апаратний і програмний апгрейд, не тільки ставши продуктивнішими за своїх попередників, але і збільшивши кількість належних їй оновлень Android до чотирьох. Проте Galaxy A53 – відверто не ідеальний смартфон. Не ідеальний хоча б тому, що в тій же ціновій категорії є інший апарат, який практично в усьому краще.

Я говорю про Galaxy M53 . Можливо, ви про нього ще нічого не чули. Причини на це можуть бути різні. По-перше, тому що цей апарат тільки-но вийшов і ще не дістався України, як, втім, і Galaxy A53, який у нас ще теж офіційно не продається. По-друге, сама лінійка Galaxy M, хоч і досить близька концептуально та технічно до апаратів Galaxy A, чомусь не користується такою популярністю. І даремно.

Порівняння Galaxy A53 та Galaxy M53

Galaxy M53, як зрозуміло з назви, відноситься до однієї і тієї ж лінійки, що і Galaxy A53, але має більш просунуті параметри при порівнянні ціни. Дивіться самі:

Дисплей

  • Galaxy A53 – 6,5 дюйма
  • Galaxy M53 – 6,7 дюйма

Процесор

  • Galaxy A53 – Exynos 1280
  • Galaxy M53 – Dimensity 9000

Камера

  • Galaxy A53 – 64/12/5/5 Мп
  • Galaxy M53 – 108/8/2/2 Мп

Пам’ять

  • Galaxy A53 – 6/128, 8/256 ГБ
  • Galaxy M53 – 6/128, 8/128, 8/256 ГБ

Акумулятор

  • Galaxy A53 – 5000 мА * год
  • Galaxy M53 – 5000 мА * год

Операційна система

  • Galaxy A53 – Android 12
  • Galaxy M53 – Android 12

Вага

  • Galaxy A53 – 189 гр
  • Galaxy M53 – 176 гр

Сканер відбитків

  • Galaxy A53 – в дисплеї
  • Galaxy M53 – в кнопці живлення

Як бачите, більшість характеристик Galaxy A53 та M53 збігаються. Однак у ключових аспектах «Емка» все-таки краще. Саме через це, нехай і незначної на перший погляд, переваги особисто я б віддав перевагу купити саме її, тому що від цього залежить те, наскільки а) мені буде зручно користуватися цим смартфоном і б) наскільки добре він покаже себе з технічного боку.

Що краще: Galaxy M53 або A53

Головний і незаперечний плюс Galaxy M53 для мене це, звичайно, його дисплей. Додаткові 0,2 дюйми є очевидною перевагою, яка дозволяє бачити на екрані більше інформації та зручніше з нею взаємодіяти. Завдяки максимально великій матриці навіть можна говорити про ефект занурення, тому що смартфон зазвичай тримається на відстані 30-40 см від особи, отже, ваш погляд майже не захоплює елементи навколо нього.

Хто б що не говорив, але навіть 0,2 дюйми справді вирішують. Інакше б виробники не прагнули збільшувати екрани своїх смартфонів . Та ж Apple переінакшила конструкцію свого топового апарату, щоб додати йому ще 0,2 дюйми. Адже корисна площа від цього зростає значно істотніше, тому що діагональ збільшує екран і у висоту, і в ширину. Я вже не говорю про підвищену частоту оновлення, яка найкраще відчувається саме на великих панелях.

Недорогий камерофон від Samsung

Другий важливий аспект – це камера . Galaxy M53 отримав топовий модуль у модельному ряді смартфонів Samsung з роздільною здатністю 108 Мп. На сьогодні просто не існує. Безперечно, програмне забезпечення тут явно не від флагмана. Тому знімати на рівні Galaxy S22 новинка навряд чи буде. Але Samsung традиційно славилася класними камерами. Тому високо ймовірно, що і новий модуль Galaxy M53 проявить себе тільки з найкращого боку.

Звичайно, висока роздільна здатність — це не ключова запорука якісної зйомки. Але в даному випадку цифри є зовнішнім покажчиком на можливості камери. З технічного погляду Samsung підтягнула і деталізацію, і можливості нічного бачення, контрастність знімків. За підсумками за інших рівних камера Galaxy M53 швидше за все буде знімати трохи краще, ніж A53, залежно від умов зйомки. Адже при яскравому сонячному світлі результати будуть ідентичними. Але при нестачі світла або зйомці віддалених об’єктів відмінності мають бути помітними.

Який смартфон Samsung краще купити

Тепер за ціною. Galaxy M53 коштує всього на 30 доларів дорожче, ніж Galaxy A53 – 460 доларів проти 430. Як на мене, це невелика переплата за можливість отримати смартфон із кращою камерою та дисплеєм, який при цьому за вагою навіть легший, ніж A53. Як це вдалося інженерам Samsung, я не знаю. Але факт залишається фактом – M53 за великих габаритів важить на 10% менше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.