Статті

Як врятувати смартфон, якщо ви випадково його впустили у воду

Share

Якщо телефон не оснащений вологозахистом, то під час промокання під дощем або падінням у воду він може легко вийти з ладу. Ось що потрібно і в жодному разі не можна робити, якщо ви раптом упустили свій апарат у воду.

За словами експерта, для того, щоб надалі можна було відремонтувати смартфон після падіння у воду, потрібно пам’ятати деякі моменти. У жодному разі не можна робити наступне: вмикати апарат, коли ви тільки його дістали, ставити смартфон заряджатися, сушити феном або в мікрохвильовій печі.

Як же правильно вчинити, якщо ваш пристрій упав у воду? Спочатку потрібно відразу ж після падіння дістати його, потім зняти чохол і покласти на щось сухе (наприклад, на рушник). Якщо ваш телефон після цього залишився увімкненим, то вимкніть його. У випадку, якщо акумулятор у вашій моделі знімний, дістаньте його і залиште висушуватися щонайменше на два дні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Далі потрібно вийняти SIM-картку (або SIM-картки), картку пам’яті. На просушування цих частин теж має піти хоча б дві доби. Щоб запобігти корозії, можна протерти контакти спиртом.

При просушуванні смартфона достатньо його покласти на суху і рівну поверхню. Найкращим варіантом буде відразу піти в сервісний центр, де фахівці правильно висушать пристрій.

Іноді буває так, що після падіння у воду телефон спочатку добре працює, а потім вимикається і не реагує. Пояснюється це просто: іноді вода призводить до корозії, яка через деякий час розростається і торкається дедалі більше запчастин.

Зрозуміти, що процес корозії розпочався можна по дисплею смартфона. На екрані можуть з’явитись білі або жовті плями, вертикальні або горизонтальні смужки, підсвічування окремих пікселів. Дисплей може не реагувати при натисканні на певні його ділянки.

Ще через вологи дуже часто страждають динаміки пристрою.

Якщо ж після самостійного просушування смартфон так і не запрацював, то треба йти в сервіс. При цьому ремонт мобільних пристроїв після того, як вони впали у воду, виконуватиметься не за гарантією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Перша у світі на Snapdragon G3x Gen 2. Представлена ​​портативна ігрова приставка Ayaneo Pocket S

    Компанія Ayaneo представила свою портативну ігрову приставку Pocket S – першу на ринку на основі…

    27.04.2024

    Monobank оновив застосунок Expirenza: що туди увійшло

    Онлайн-банк monobank на початку квітня оновив дизайн і почав тестувати Expirenza 2.0 – мобільний додаток…

    27.04.2024

    Youtube показуватиме рекламу під час паузи

    Пам'ятаєте, як кілька років тому YouTube прибрав всю рекламу, що нахабно врізалася під час відтворення…

    27.04.2024

    Комп’ютер не підключається до Wi-Fi. Прості способи вирішення проблеми

    Ми настільки звикли завжди і скрізь користуватися Wi-Fi, що сприймаємо його як щось зрозуміле. Проблеми…

    27.04.2024

    Nothing готує ультрабюджетний смартфон CMF Phone

    Суббренд Nothing, CMF, зарекомендував себе на ринку завдяки доступним аксесуарам, таким як бездротові навушники, смарт-годинник…

    27.04.2024

    Samsung Galaxy Watch 7 може отримати сенсор для вимірювання рівня цукру в крові

    Напередодні швидкого анонсу нової серії смарт-годинника Samsung Galaxy Watch 7 в мережі з'явилася інформація про…

    27.04.2024