Як врятувати смартфон, якщо ви випадково його впустили у воду

Якщо телефон не оснащений вологозахистом, то під час промокання під дощем або падінням у воду він може легко вийти з ладу. Ось що потрібно і в жодному разі не можна робити, якщо ви раптом упустили свій апарат у воду.

За словами експерта, для того, щоб надалі можна було відремонтувати смартфон після падіння у воду, потрібно пам’ятати деякі моменти. У жодному разі не можна робити наступне: вмикати апарат, коли ви тільки його дістали, ставити смартфон заряджатися, сушити феном або в мікрохвильовій печі.

Як же правильно вчинити, якщо ваш пристрій упав у воду? Спочатку потрібно відразу ж після падіння дістати його, потім зняти чохол і покласти на щось сухе (наприклад, на рушник). Якщо ваш телефон після цього залишився увімкненим, то вимкніть його. У випадку, якщо акумулятор у вашій моделі знімний, дістаньте його і залиште висушуватися щонайменше на два дні.

Далі потрібно вийняти SIM-картку (або SIM-картки), картку пам’яті. На просушування цих частин теж має піти хоча б дві доби. Щоб запобігти корозії, можна протерти контакти спиртом.

При просушуванні смартфона достатньо його покласти на суху і рівну поверхню. Найкращим варіантом буде відразу піти в сервісний центр, де фахівці правильно висушать пристрій.

Іноді буває так, що після падіння у воду телефон спочатку добре працює, а потім вимикається і не реагує. Пояснюється це просто: іноді вода призводить до корозії, яка через деякий час розростається і торкається дедалі більше запчастин.

Зрозуміти, що процес корозії розпочався можна по дисплею смартфона. На екрані можуть з’явитись білі або жовті плями, вертикальні або горизонтальні смужки, підсвічування окремих пікселів. Дисплей може не реагувати при натисканні на певні його ділянки.

Ще через вологи дуже часто страждають динаміки пристрою.

Якщо ж після самостійного просушування смартфон так і не запрацював, то треба йти в сервіс. При цьому ремонт мобільних пристроїв після того, як вони впали у воду, виконуватиметься не за гарантією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.