Головна Статті Чи може телефон гальмувати через акумулятор і що в цьому випадку робити

Чи може телефон гальмувати через акумулятор і що в цьому випадку робити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Купивши новий телефон, ви зазвичай насолоджуєтеся його роботою і не думаєте про те, що він почне гальмувати. Але згодом це трапляється. Програми працюють повільніше, частота кадрів в іграх падає, корпус гріється сильніше і взагалі все стає дуже безрадісно. Цьому схильні всі телефони, але трохи більшою мірою ті, що працюють на Android. Причин багато: захаращення системи, брак пам’яті, помилки ОС та шкідливий софт. Але є ще одна неочевидна причина – акумулятор. Подейкують, що якщо він зношений, робота телефону може сповільнюватися. Але чи це може бути правдою. Відповідь проста, але давайте розберемося в цьому.

Чи може телефон гальмувати через акумулятор

Не відкладаючи відповідь у довгу шухляду, скажу, що акумулятор може впливати на швидкість роботи телефону. Багатьом може здатися, що батарея це просто джерело живлення і вона або працює, або ні. Начебто розетка або видає струм, або не видає. У ній, щоправда, може бути різна напруга і навіть його стрибки, що негативно впливає на прилади , але це вже деталі. У будь-якому випадку в акумуляторах багато змінних, які можуть вплинути на роботу телефону.

Перш за все, треба розуміти, що при зношуванні акумулятора змінюються його фізичні властивості та хімічний склад внутрішніх компонентів. Це призводить до того, що вони не тільки втрачають початкову ємність і батарея працює менше часу, але і в цілому впливає на роботу пристрою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як акумулятор впливає на роботу телефону

Зношений акумулятор не може забезпечити стабільність вольтажу. Цього достатньо, щоб гаджет раптово перезавантажувався при високому навантаженні. А ще така поведінка може призводити до перегріву, який змусить процесор пропускати такти та знижувати продуктивність.

Свою смуту може вносити і контролер батареї, який повністю або частково виходить із ладу під час використання неякісних зарядних пристроїв. Коли він працює не так, як треба, він змушує батарею працювати в режимах, які знову ж таки призводять до перегріву, підвищеного розряду і, як наслідок, передчасного зносу.

Чи потрібно міняти акумулятор у телефоні

Все це є прикладами впливу батареї на роботу смартфона. На жаль, вирішити цю проблему скиданням, перезавантаженням або оновленням операційної системи практично неможливо. Єдиним рішенням буде заміна акумулятора у сервісному центрі. Але треба розуміти, що якщо вам встановлять не новий оригінальний акумулятор, а китайський аналог або оригінальний, але відновлений елемент живлення, то ситуація може виявитися ще гіршою. Новий оригінальний акумулятор може коштувати в 2-3 рази дорожче за дешеві аналоги або відновлені рішення. З одного боку, не хочеться переплачувати, але з іншого — дешеве просто не може бути таким же добрим, як дороге. Це закон ринку.

Чи можна купувати дешеву зарядку для телефону

Повертаючись до теми підгальмовування та перегріву телефону через акумулятор, можна додати, що відбувається через знос батареї або якщо телефону багато років, або через використання поганого зарядного пристрою.

Неякісний адаптер живлення часто не здатний забезпечити правильний струм заряджання і не може регулювати його в міру наповнення акумулятора енергією. Крім цього, він не підтримуватиме оптимізовані протоколи на кшталт QC або PD.

Неякісний дріт зроблений із поганих матеріалів, які часто погано проводять струм. Тому швидкість зарядки буде нижче. А погані конектори можуть замкнути роз’єм та вивести телефон з ладу.

Все це негативно впливає насамперед на контролер живлення. Якщо ви стикалися з тим, що телефон в режимі очікування гріється, а акумулятор сідає швидко, швидше за все, проблема в ньому. В цьому випадку заміна акумулятора не допоможе і доведеться змінювати або ремонтувати компоненти смартфона . Це зайвий привід не заощаджувати на аксесуарах.

Але навіть якщо ви використовуєте якісний дріт, гаджет можна зіпсувати під час заряджання від зовнішнього акумулятора або від бортової системи поїзда та автомобіля. Особливо гостро проблема стоїть під час заряджання в транспорті, де напруга постійно плаває, що негативно впливає на акумулятор. Для нівелювання ефекту використовуються стабілізатори, але застосовуються далеко не скрізь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: