Як не можна зберігати свій смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Напевно, кожен з тих, хто читає ці рядки, встиг змінити за своє життя не один смартфон . Отже, перед кожним із вас постало питання, що зробити зі старим апаратом. Одні продають їх на вторинному ринку, інші передають у спадок дітям або близьким родичам, а треті просто кладуть у шафу, тумбочку або на полицю, або бо продавати за безцінь банально не хочеться, або тому що хочеться зберегти його на згадку. У таких випадках смартфони майже напевно прибирати кудись, де він точно не заважатиме і мозолить очі. Але такий підхід може виявитися йому реально небезпечним.

Прибрати старий смартфон з очей геть – рішення начебто логічне. Адже користуватися ним, швидше за все, ніхто не збирається. А значить, потрібно покласти його туди, де він не буде припадати пилом, бруднитися і просто мішатися. Не так важливо, куди саме ви його приберете. Головне, що там, де він зберігатиметься, він представлятиме небезпеку і для себе, і для вас теж.

Смартфон розрядився і не включається чому

Про яку небезпеку йдеться? Вся справа в акумуляторі . Якщо ваш смартфон дозволяє його витягти, зробіть це і спокійно зберігайте їх окремо де завгодно і скільки завгодно довго. Але, якщо батарея вашого смартфона незнімна, буде гірше. Напевно спочатку ви заряджатимете свій апарат. Однак згодом швидше за все робитимете це все рідше і рідше, через що в кінцевому підсумку акумулятор почне деградувати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Акумулятори літієві так влаштовані, що їм постійно потрібно бути зарядженими. Якщо ви допустите повну розрядку до відключення, це вплине на нього негативний вплив, і він втратить істотну частку свого ресурсу. Що це означає для вас? А те, що через деякий час, протягом якого смартфон перебуватиме в розрядженому стані, він може більше не включитися взагалі.

Тривале перебування у стані повної розрядки може спровокувати вихід акумулятора з експлуатації. В цьому випадку його доведеться міняти на новий. Але це ще гаразд. Тому що ситуація може піти за іншим, менш сприятливим сценарієм. Незважаючи на те, що це відбувається не кожен день, акумулятор з часом може почати роздмухуватися. У цьому випадку він, розширюючись, не тільки зашкодить внутрішнім компонентам смартфона, але й ризикує вибухнути.

Як зберігати смартфон, яким не користуєшся

Що з цим робити? Ну, по-хорошому, звичайно, слід заряджати смартфон на постійній основі, відстежуючи рівень його розрядки. У жодному разі не можна допустити, щоб він розрядився в нуль і не вмикався. Нічого непосильного у цьому немає. Більшість апаратів можуть жити у режимі очікування тижнями до того, як рівень їхнього заряду підійде до абсолютного мінімуму. Тому просто візьміть за правило перевіряти його хоча б раз на тиждень.

А якщо ви впевнені, що не готові цим займатися, то спробуйте відповісти собі на запитання, а чи так вам потрібен цей апарат? Можливо, найкращим варіантом буде продати його на вторинному ринку? Якщо це ще не старий смартфон , то за нього, швидше за все, можна виручити непогані гроші. Викладіть його на OLX або здайте у трейд-ін та отримайте знижку на покупку нової моделі. А якщо апарат старий, але раритетний, за нього напевно дадуть непогані гроші перекупники та колекціонери.

В крайньому випадку — наприклад, якщо ви категорично не хочете позбавлятися смартфона — зверніться до сервісного центру з проханням, щоб з нього витягли акумулятор. Заберіть їх додому і розкладіть на різні місця. Так вам, по-перше, не доведеться заряджати апарат на регулярній основі. По-друге, сам акумулятор збереже свою працездатність і ви зможете спостерігати за тим, чи він не окислився. А, по-третє, за бажання зможете потім зібрати цей сетап і або насолоджуватися ним самостійно або, знову-таки, продати поціновувачам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.