Названо основні причини, чому смартфон повільно заряджається

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ваш смартфон почав повільно заряджатися, потрібно одразу шукати причину, адже найчастіше проблема вирішується дуже швидко. Справа може бути як у кабелі, так і в мобільному пристрої або в його акумуляторі.

При зарядженні телефону необхідно переконатися, що кабель щільно вставлений у порт, не бовтається та не випадає. Якщо це не так, смартфон може заряджатися повільно. Кабель може нещільно входити в роз’єм, якщо отвір забитий пилом, піском та дрібним сміттям. У цьому випадку його потрібно прочистити чи продути повітрям.

Якщо ви бачите, що зубці впали на кабелі (актуально для microUSB), які повинні чіплятися за роз’єм, то їх можна спробувати повернути в попереднє положення за допомогою голки.

Якщо кабель пошкоджено, це може призвести до повільної зарядки. Адаптер живлення (зарядний блок) може бути пошкоджений внаслідок удару або падіння. Його працездатність можна перевірити при підключенні іншого телефону до заряджання.

Якщо блок живлення заряджання неоригінальний, не дивуйтеся, що смартфон повільно заряджається. На швидкість зарядки безпосередньо впливає сила струму, яка повинна бути не менше, ніж заявлена ​​на оригінальному зарядному пристрої. Це означає, що не можна переходити із зарядки 2А на 1А, оскільки це сповільнить заряд смартфона.

Якщо батарея прослужила вже більше п’яти років і смартфон почав заряджатися повільно, саме час замінити батарею. Зробити це можна лише в сервісному центрі, де для початку проведуть діагностику та з’ясують, чи справді проблема в акумуляторі. Чим менш якісний смартфон, тим швидше він почне відчувати проблеми із зарядкою, тому багато людей стикаються з цією проблемою вже через 2-3 роки після покупки.

Оновлення смартфона може впливати на швидкість заряджання пристрою. З одного боку, відсутність своєчасних оновлень негативно позначається на швидкості, тому рекомендується вчасно встановлювати їх. З іншого боку, багато недобросовісних виробників навмисно випускають оновлення, що штучно уповільнюють швидкість зарядки, тим самим спонукаючи людей купувати нові моделі їхніх смартфонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.