Смартфони на Android гріються і швидко розряджаються через програми Google

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Автономність – штука тонка. Особливо якщо йдеться про смартфони, які апріорі мають досить маленьку батарейку. Порушити її може будь-яка, навіть непримітна, на перший погляд, річ. Скільки було випадків, коли помилка в оновленні призводила до того, що програми переставали засипати у фоновому режимі, а, навпаки, ударно працювали, що призводило до передчасної розрядки. Я вже не говорю про погано відтестовані оновлення від самих виробників, навіть у релізному білді яких містилися недоробки, що знижують автономність. Але таке, щоб штатні програми Google буквально вбивали батарейку Android-смартфонів, відверто кажучи, відбувається нечасто.

Користувачі Android почали скаржитися на перегріви та передчасну розрядку своїх смартфонів . Відповідні повідомлення з’явилися на порталі Reddit, Твіттері та інших тематичних майданчиках. На їхню думку, причина цього полягає в неправильній роботі деяких програм Google , які встановлюються на пристрої за замовчуванням. Розберемося, як таке взагалі можливо і що робити, якщо вас ці проблеми теж торкнулися.

Смартфон гріється і швидко розряджається

Зважаючи на все, передчасне розрядження та перегрів смартфонів провокує три додатки: Повідомлення, Камера та Google. Вони споживають більше енергії, ніж слід. Однак це не в змозі активності, а тоді, коли програми знаходяться у фоновому режимі . Ці програми не засинають, як їм належить за гайдлайнами Google, а продовжують безупинно працювати протягом декількох годин, витрачаючи ресурс акумулятора та процесора.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але чому на перевитрату енергії впливають саме ці три програми? Аналіз ситуації показав, що вони пов’язані між собою програмним мостом. Наприклад, Повідомлення мають вбудовану функцію месенджера, яка дозволяє їм запускати камеру смартфона , щоб надіслати співрозмовнику фотографію. Однак у нормальних умовах запустити її повинен користувач, але через програмну аномалію це відбувається автоматично.

В результаті ми маємо досить неприємний результат: запуск однієї програми провокує запуск іншого. Але через помилку в імплементації вони не просто включаються одночасно, а й не засинають. Наскільки серйозно це позначається на смартфонах користувачів? Ну, практика показує, що різні апарати реагують по-різному, через це і підсумковий збиток, який завдають програми, часто не співпадає.

Чи потрібно закривати програми на Андроїд.

Наприклад, багато смартфонів під керуванням Android, які використовують свої власні алгоритми енергозбереження, виявляють перевитрату ресурсів цими програмами і вивантажують їх із пам’яті. Зокрема, так поводяться апарати Huawei, Honor і OnePlus. Можливо, є інші. А ось смартфони на чистому Android (але не тільки вони) страждають від бага серйозніше, тому що штатний механізм економії енергії не розпізнає фірмовий софт Google і не вивантажує його, дозволяючи програмам розряджати акумулятор протягом декількох годин.

Втім, покладатися на здатність конкретно вашого смартфона своєчасно виявляти ресурсомісткі програми та вивантажувати їх із фонового режиму особисто я б не став. Зрештою, цього може й не статися. А навіть якщо й станеться, то не можна розраховувати, що апарат завжди буде виявляти перевитрату і блокувати його. Тому я рекомендую користуватися іншим способом.

Цей спосіб максимально простий, якщо не сказати дурний, але надзвичайно ефективний. Він полягає в тому, щоб вручну вивантажувати програми Google, Камера та Повідомлення з режиму багатозадачності після того, як ви закінчите користуватися ними. Чи варто обмежуватися лише ними? За великим рахунком так, але явно не буде великого лиха, якщо ви вивантажите відразу всі програми, що працюють у фоні. Так ви точно вбережете свій смартфон від передчасної розрядки та перегріву.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.