Статті

Шість функцій Telegram, які мають бути у всіх програмах

Share

Якщо Apple задає тренди у світі смартфонів та іншої розумної техніки, то Telegram – у світі додатків. Месенджер щомісяця оновлюється і отримує нові і нові функції. На мій суб’єктивний погляд, нововведення мають бути нарозхват у розробників інших додатків: можливість кастомізації має бути і в програмах, починаючи від клієнтів для соцмереж та закінчуючи мобільним банкінгом. Чому так? Ну, по-перше, це дуже зручно. Тим більше, лише за останній рік у Telegram зібралося одразу з десяток зручних функцій. Розповідаємо про самих, які знадобилися б в інших додатках.

Звуки повідомлень у Telegram

Програма Телеграм недавно отримала чергове оновлення. Одним з найкрутіших нововведень стала можливість встановлювати звуки користувача – наприклад, голосові повідомлення тривалістю до 5 секунд. Дивно, що така фіча з’являється тільки зараз, коли користувачі потихеньку відмовляються від рінгтонів, але насправді функція дуже знадобилася б власникам iPhone.

На жаль, відрізнити за стандартними звуками, з якого додатку надійшло повідомлення, практично неможливо. А умовне гавкання собаки або сміх друга було б чудовим звуковим оповіщенням, скажімо, з чату в WhatsApp або з банківської програми, коли приходить довгоочікуваний пуш про переведення зарплати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як віддалено вийти з Telegram

Однією з найважливіших фішок безпеки в телеграмі є можливість віддаленого виходу зі свого акаунта. Грубо кажучи, якщо поїхали з роботи, але не вимкнули ПК із запущеним месенджером, ви завжди можете його закрити зі смартфона: для цього достатньо зайти до Телеграма на Айфоні у відповідний пункт і просто завершити сесію.

Така функція знадобилася не лише хмарним сховищам, а й звичним банківським додаткам. Наприклад, коли ви комусь віддали свій смартфон або втратили його, то могли б одним натисканням завершити сесію на пристрої замість того, щоб міняти пароль від облікового запису, який іноді важко згадати навіть із контрольним питанням.

Прихований текст у Telegram

Ви й самі знаєте, як часом небезпечно надсилати повідомлення відкритим текстом. Прихований текст у Телеграм — одне з найважливіших нововведень, якого не вистачало. Причому функція вже давно є в iMessage, але лише у месенджері Павла Дурова вона стала актуальною. Прихованого тексту, як і повідомлень, що надсилаються без звуку, дуже не вистачає у додатках соцмереж та в тому ж WhatsApp, який впроваджує нововведення дуже довго.

Календар у Telegram

В одному з оновлень у Телеграму з’явився «Календар медіа» — такий собі аналог спогадів у популярних соцмережах. Таким чином, можна шукати не лише фотографії, а й відео. Погодьтеся, було б зручно мати таку зручну навігацію у всіх програмах. Та в тому ж WhatsApp, iMessage або Safari! Це дуже допомогло б: не доводилося б постійно лазити у вкладеннях у пошуках потрібного відео або фото.

Оформлення у Telegram

Я не найбільший фанат зміни оформлення в додатку , але у Telegram і справді найбільш кропіткі і детальні налаштування теми. Іноді, щоправда, щось йде не так і у власних параметрах починаєш плутатися — принаймні, так було два-три місяці тому.

Але вже в останніх версіях розробники навели лад у налаштуваннях оформлення та згрупували їх. Колір блоків повідомлень, акцент фону та інші додаткові опції – ось чого не вистачає майже в 9 додатках з 10, якими користується кожен з нас щодня. Погодьтеся, було б дуже зручно налаштувати дизайн програми під настрій. Поки програм із такими параметрами вкрай мало, але той же VK над цим активно працює.

Навігація у Телеграмі

Ще одна невелика, але серйозна перевага Телеграма полягає в тому, що в ній неможливо заплутатися: як часто у вас бувають ситуації, коли ви з однієї сторінки переходите на іншу-третю, а потім не можете знайти вихідну? Так ось: в одному з оновлень Телеграм була додана зручна система навігації, коли утримуючи кнопку «Назад» ви можете отримати список попередніх чатів, де ви були. На даний момент подібне можна знайти тільки в Safari та деяких інших браузерах, а ось решта програм відстають. Через це не розумієш, з якої сторінки чи чату починав.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Telegram
  • Останні записи

    Vivo X100s отримає функцію портретного штучного інтелекту Four Seasons

    Vivo готується до запуску нових моделей X100 у травні. Ми очікуємо запуск трьох нових моделей,…

    29.04.2024

    Xiaomi випустила недорогий та потужний пауербанк на 20 000 мАг

    Черговою новинкою Xiaomi став компактний портативний акумулятор із вбудованим кабелем та можливістю одночасної зарядки одразу…

    29.04.2024

    Анонсовано геймерський смартфон Infinix GT 20 Pro з кібердизайном

    Ігровий телефон Infinix GT 20 Pro офіційно представлений у Саудівській Аравії. Наступник торішнього GT 10…

    29.04.2024

    Microsoft представила невелику модель ШІ, але потужну як ChatGPT і здатну працювати на телефонах

    Інструменти штучного інтелекту, такі як Microsoft Copilot, OpenAI ChatGPT або Google Gemini, та моделі, що…

    28.04.2024

    Що робити, якщо телефон не вмикається

    Деколи дуже часто телефон може давати збої і він перестає вмикатися. Що це може бути?…

    28.04.2024

    Інсайдер розкрив новий колір Nothing Phone (2a)

    Компанія Nothing оголосила про свої плани випустити нову версію Nothing Phone (2a) в Індії 29…

    28.04.2024