Шість функцій Telegram, які мають бути у всіх програмах

Якщо Apple задає тренди у світі смартфонів та іншої розумної техніки, то Telegram – у світі додатків. Месенджер щомісяця оновлюється і отримує нові і нові функції. На мій суб’єктивний погляд, нововведення мають бути нарозхват у розробників інших додатків: можливість кастомізації має бути і в програмах, починаючи від клієнтів для соцмереж та закінчуючи мобільним банкінгом. Чому так? Ну, по-перше, це дуже зручно. Тим більше, лише за останній рік у Telegram зібралося одразу з десяток зручних функцій. Розповідаємо про самих, які знадобилися б в інших додатках.

Звуки повідомлень у Telegram

Програма Телеграм недавно отримала чергове оновлення. Одним з найкрутіших нововведень стала можливість встановлювати звуки користувача – наприклад, голосові повідомлення тривалістю до 5 секунд. Дивно, що така фіча з’являється тільки зараз, коли користувачі потихеньку відмовляються від рінгтонів, але насправді функція дуже знадобилася б власникам iPhone.

На жаль, відрізнити за стандартними звуками, з якого додатку надійшло повідомлення, практично неможливо. А умовне гавкання собаки або сміх друга було б чудовим звуковим оповіщенням, скажімо, з чату в WhatsApp або з банківської програми, коли приходить довгоочікуваний пуш про переведення зарплати.

Як віддалено вийти з Telegram

Однією з найважливіших фішок безпеки в телеграмі є можливість віддаленого виходу зі свого акаунта. Грубо кажучи, якщо поїхали з роботи, але не вимкнули ПК із запущеним месенджером, ви завжди можете його закрити зі смартфона: для цього достатньо зайти до Телеграма на Айфоні у відповідний пункт і просто завершити сесію.

Така функція знадобилася не лише хмарним сховищам, а й звичним банківським додаткам. Наприклад, коли ви комусь віддали свій смартфон або втратили його, то могли б одним натисканням завершити сесію на пристрої замість того, щоб міняти пароль від облікового запису, який іноді важко згадати навіть із контрольним питанням.

Прихований текст у Telegram

Ви й самі знаєте, як часом небезпечно надсилати повідомлення відкритим текстом. Прихований текст у Телеграм — одне з найважливіших нововведень, якого не вистачало. Причому функція вже давно є в iMessage, але лише у месенджері Павла Дурова вона стала актуальною. Прихованого тексту, як і повідомлень, що надсилаються без звуку, дуже не вистачає у додатках соцмереж та в тому ж WhatsApp, який впроваджує нововведення дуже довго.

Календар у Telegram

В одному з оновлень у Телеграму з’явився «Календар медіа» — такий собі аналог спогадів у популярних соцмережах. Таким чином, можна шукати не лише фотографії, а й відео. Погодьтеся, було б зручно мати таку зручну навігацію у всіх програмах. Та в тому ж WhatsApp, iMessage або Safari! Це дуже допомогло б: не доводилося б постійно лазити у вкладеннях у пошуках потрібного відео або фото.

Оформлення у Telegram

Я не найбільший фанат зміни оформлення в додатку , але у Telegram і справді найбільш кропіткі і детальні налаштування теми. Іноді, щоправда, щось йде не так і у власних параметрах починаєш плутатися — принаймні, так було два-три місяці тому.

Але вже в останніх версіях розробники навели лад у налаштуваннях оформлення та згрупували їх. Колір блоків повідомлень, акцент фону та інші додаткові опції – ось чого не вистачає майже в 9 додатках з 10, якими користується кожен з нас щодня. Погодьтеся, було б дуже зручно налаштувати дизайн програми під настрій. Поки програм із такими параметрами вкрай мало, але той же VK над цим активно працює.

Навігація у Телеграмі

Ще одна невелика, але серйозна перевага Телеграма полягає в тому, що в ній неможливо заплутатися: як часто у вас бувають ситуації, коли ви з однієї сторінки переходите на іншу-третю, а потім не можете знайти вихідну? Так ось: в одному з оновлень Телеграм була додана зручна система навігації, коли утримуючи кнопку «Назад» ви можете отримати список попередніх чатів, де ви були. На даний момент подібне можна знайти тільки в Safari та деяких інших браузерах, а ось решта програм відстають. Через це не розумієш, з якої сторінки чи чату починав.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.