Як дізнатися, чи є у смартфоні NFC

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

NFC – це назва технології передачі та отримання інформації між пристроями, які знаходяться у безпосередній близькості. Він став популярним завдяки дозволу безконтактної оплати, але не всі мобільні телефони підтримують його. Ознайомтеся з покроковим посібником нижче, щоб перевірити, чи є у вашому смартфоні цей інструмент.

Слід зазначити, що на відміну від Bluetooth і Wi-Fi, NFC є технологією бездротової мережі, що вимагає великої близькості для роботи. У мобільних телефонах внутрішній чіп зазвичай працює на відстані максимум 5 – 10 см у парі з такими програмами, як Apple Pay, Samsung Pay та Google Pay, серед інших віртуальних гаманців, а також швидко надсилати файли.

Як дізнатися, чи підтримує Android смартфон NFC

Android пропонує деякі додаткові функції з цією технологією. Основним із них є передача таких файлів як фотографії та PDF-файли по наближенню через Android Beam.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На пристроях від Google процес перевірки наявності NFC досить простий.

Крок 1. Відкрийте програму налаштувань.

Крок 2. Натисніть рядок пошуку.

Крок 3. Введіть NFC.

Якщо пристрій відображає результати для увімкнення або вимкнення NFC, як показано на знімках екрана нижче, це означає, що смартфон підтримує цю технологію.

Як визначити, чи має iPhone (iOS) NFC

NFC з’явився на телефонах Apple, починаючи з iPhone 6, який підтримує лише оплату за допомогою Apple Pay. Згодом технологія вдосконалилася. Починаючи з iPhone 7, стало можливим читати етикетки і навіть використовувати пристрій для оренди скутерів та оплати паркоматів.

Покоління iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus та iPhone X мають активне NFC для читання. Користувачеві необхідно активувати функцію в центрі управління, якщо він хоче прочитати мітку NFC.

Наступні iPhone обходяться без потреби, оскільки вони працюють із пасивним читанням, тому користувачеві не потрібно нічого активувати, щоб смартфон взаємодіяв із технологією. Він працює автоматично, коли він знаходиться поблизу приймача.

NFC не можна використовувати для передачі файлів, таких як фотографії та PDF, серед iPhone . Найпростіший спосіб зробити цей процес на телефонах Apple за допомогою іншого інструменту, AirDrop, що не використовує NFC.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.