Що таке eSIM: переваги та недоліки нової технології

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Деякі сучасні пристрої: смартфони, планшети, ноутбуки та розумний годинник підтримують технологію eSIM. Що це таке і чи краще вона звичною всім сім-картки? Розберемо у статті.

Зміст

  1. Що являє собою eSIM
  2. Плюси та мінуси eSIM
  3. Як активується eSIM

Що являє собою eSIM

ESIM дає можливість користуватися послугами зв’язку без придбання та встановлення пластикової SIM-картки. По суті це віртуальна сім-карта, не прив’язана до певного оператора. Технічно eSIM – це мікросхема розміром близько 5х5 мм, що вбудовується в материнську плату смартфона або іншого пристрою на етапі виробництва. Витягти її, перенести в інший апарат або придбати окремо неможливо.

Цифрова сим-карта, як і звичайна, зберігає дані користувача, що дозволяють ідентифікувати їх у мобільній мережі. Однак під час використання eSIM інформація знаходиться у хмарі. Це дозволяє в будь-який момент змінити оператора зв’язку або номер телефону, не виходячи з дому. Віртуальна сім-карта дозволяє зберігати одночасно дані кількох операторів. Ця опція дуже зручна, наприклад, під час подорожей за кордон, оскільки дозволяє без зайвих зусиль підключитись до місцевого постачальника послуг зв’язку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Плюси та мінуси eSIM

Використання eSIM пов’язане з низкою переваг:

  1. Карту не можна зламати чи втратити. Якщо смартфон буде вкрадено, витягти eSIM зловмисники не зможуть і апарат можна буде відстежити.
  2. Можливість перемикання між операторами без заміни сім-карти.
  3. Можливість підключення до одного пристрою до п’яти телефонних номерів.
  4. Пристрої з eSIM не мають лотка для цих карток. Це дозволяє виробнику зменшити розмір гаджета та краще його захистити від проникнення пилу та води.

Однак, eSIM є і мінуси:

  • при покупці нового смартфона не вдасться просто переставити сім-карту. Доведеться ліквідувати профіль, створений на старому телефоні та активувати обліковий запис на новому;
  • технологія досить нова і поки що підтримується переважно топовими та дорогими пристроями;
  • не виключена можливість доступу сторонніх осіб, до хмарного сховища, де зберігається інформація про користувача.

Як активується eSIM

Щоб почати використовувати eSIM, у віддаленому режимі необхідно підключитися до мережі вибраного оператора. Активація відбувається шляхом введення команд або зчитування QR-коду, згенерованого оператором. Сьогодні з віртуальними картами працюють майжу усі оператори країни.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.