Відомо, чого не можна допускати під час заряджання смартфона

Ми живемо у час, коли гаджети є невід’ємною частиною нашого життя. І як ви зрозуміли вже, то розмова піде про найпоширеніші помилки під час заряджання смартфона, які кожний з нас скоював. П’ять найпоширеніших помилок.

Найчастіше допускається помилка розряджання телефона поки він не вимкнеться. Загалом, правильно підтримувати відсоток заряду на смартфоні від 30 до 80 відсотків, а максимально заряджати ваш гаджет оптимально до 95 відсотків. Багато хто скаже, що це неправда, але я вас запевняю, що ви зможете тільки так зберегти вашу батарею і вона служитиме ще довго. Адже, якщо розряджати повністю, а потім заряджати до 100 відсотків, то може статися перегрівання, так можна робити тільки у випадку, коли ви тільки но придбали новий смартфон, або ж якщо гаджет тривалий час не використовувався взагалі.

Ще однією з поширених помилок є використання пошкоджених зарядних пристроїв чи кабелів. Зазвичай такі помилки ми часто робимо при короткій поїздці і безліч інших причин. Запам’ятайте, це дуже небезпечно! Від такого зарядного пристрою може статися займання гаджета, чи коротке замикання всього будинку. Також, це призведе до заглючення системи, і кожен з варіантів призводить до швидкої заміни гаджета. Обов’язково використовуйте тільки справну зарядку аби уникнути таких ситуацій.

Актуально брати в подорожі з собою тільки свої рідні зарядні пристрої, і зараз мова не про пошкоджену зарядку. Ще одна помилка багатьох – це використання аналогів зарядних пристроїв невідомих виробників. Не можна допускати заряджання смартфона зарядним пристроєм, який йому не підходить, адже може статися що завгодно від перегріву смартфона до займання. Використовуйте лише фірмові зарядні пристрої, найвідоміші з них це Apple, Xiaomi та Panasonic.

Категорично забороняється ховати смартфон під подушку під час заряджання. Так, кожна третя людина так робить, можете не заперечувати! Робити цього не можна, особливо якщо ви використовуєте подвійний швидкісний зарядний пристрій, адже це спричиняє перегрівання, що також може призвести або до збою систем, або ж займання. Виробники навіть рекомендують знімати чохол під час заряджання аби уникнути неприємних ситуацій.

Також, хочу звернути вашу увагу на активне використання смартфона під час заряджання. Якщо використовувати гаджет під час зарядки, виникає перегрівання що призводить до швидкого зношення телефона, тому робити цього я теж не рекомендую. Особливо небезпечно це для бюджетних гаджетів у яких слабка вентиляційна система. Варто поберегти свій акумулятор для того, щоб смартфон ще довго вам служив.

Отже, якщо не слідкувати за заряджанням смартфона, то в найближчому майбутньому вам доведеться міняти або батарею (половина вартості телефона), що не дуже вигідно, або ж сам смартфон. Якщо цього не зробити, то пристрій пропрацює всього декілька років, не більше. Ставтеся уважно до вашого смартфона, бо як ми говорили в самому початку, ми живемо в світі гаджетів, піклуйтеся про них і все буде добре.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.